Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Αυτό είναι το σχέδιο των Αμερικανών, σε κρίσιμη φάση Τουρκία, Συρία και Ρωσία

 
Συρία: Όλα κρέμονται από μία κλωστή – Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για εισβολή ο Πούτιν θέλει τον Άσαντ
Άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου ο Τραμπ με την αποχώρηση των στρατευμάτων από τη Συρία.
Ο Ερντογάν μεταφέρει διαρκώς στρατεύματα εντός της Συρίας για να εισβάλει στο Μάμπιτς. Μήνυμα Πούτιν ότι οι περιοχές που ελέγχουν οι Αμερικανοί πρέπει να περάσουν στον Άσαντ.
Ο Τραμπ έβαλε ξανά φωτιά στη Συρία. Από τη μια ο Ερντογάν μεταφέρει συνεχώς στραταύματα εντός του συριακού εδάφους, ενώ από την άλλη ο Πούτιν στέλνει μήνυμα ότι οι περιοχές που είναι σήμερα υπό τον έλεγχο των Αμερικανών θα πρέπει να καταληφθούν από τις δυνάμεις του Άσαντ. Ο Τραμπ τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια των Κούρδων και άνοιξε τον δρόμο στον Ερντογάν. Τα τουρκικά μέσα στέλνουν διαρκώς εικόνες από τη μεταφορά στρατευμάτων στην περιοχή.
Σήμερα ωστόσο ήρθε μια είδηση όλο νόημα από τη Μόσχα. Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας είπε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να αναλάβουν τον έλεγχο των περιοχών απ’ όπου θα αποχωρήσουν οι Αμερικανοί οι δυνάμεις του Άσαντ. Την ίδια ώρα η Άγκυρα προειδοποιεί το Παρίσι ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την παραμονή των γαλλικών στρατευμάτων στη Συρία και δηλώνει σε όλα τα επίπεδα ότι η νέα εισβολή, αυτή τη φορά με στόχο τις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη είναι θέμα χρόνου.

https://www.newsit.gr/kosmos/syria-ola-kremontai-apo-mia-klosti-o-erntogan-etoimazetai-gia-eisvoli-o-poutin-thelei-ton-asant/2685421/