Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Εθνικιστική οργάνωση των Σκοπίων καλεί τον Ιβάνοφ να παρέμβει υπέρ της..."Μακεδονίας"

 
Η οργάνωση «Μακεντόνσκι Μανιφέστ» έκανε έκκληση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκιόργκι Ιβάνοφ,  να προσφύγει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για να υπερασπισθεί το «Μακεδονία» ως όνομα της χώρας.
Στην ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, χαρακτηρίζει την απώλεια της εθνικής ταυτότητας ως γενοκτονία και ως φασιστική πρακτική κατά του ‘μακεδονικού λαού’, που βρίσκεται σε αντίθεση  με  το διεθνές και το εθνικό δίκαιο.
Η οργάνωση επισημαίνει ότι το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου 2018, ήταν αποτυχημένο με την αποχή των 2/3 των ψηφοφόρων σε αυτό.
Απευθυνόμενη στο πρόεδρο της χώρας σημειώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας είναι κατά της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος και ζητά τη μεσολάβησή του για «να αρχίσει επίσημη νομική διαδικασία από τον ΟΗΕ στην υπεράσπιση της συνταγματικής ονομασίας της χώρας και σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς οργανισμού για την αυτοδιάθεση των λαών, το οποίο αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.