Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Μυστικές υπηρεσίες, γνωρίζουν και περιμένουν τα χτυπήματα

 
 
Ο γενικός γραμματέας της Interpol προειδοποιεί για ένα δεύτερο Ισλαμικό Κράτος
«Σε πολλά μέρη του κόσμου...αυτές οι γενιές πρώιμων υποστηρικτών, πρώιμων τρομοκρατών θα αποφυλακιστούν τα επόμενα χρόνια.
 Οι αποφυλακίσεις αυτές μπορεί να επιφέρουν μια δεύτερη εκδοχή του Ισλαμικού Κράτους».
Τον κίνδυνο για ένα νέο κύμα ενεργειών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, επέστησε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο γερμανός Γιούργκεν Στοκ, καθώς άτομα που έχουν καταδικαστεί για ήσσονος σημασίας αδικήματα, που συνδέονται με την τρομοκρατία, θα αποφυλακιστούν τα επόμενα χρόνια.
Σε πολλούς από τους καταδικασμένους για στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων ή για διασυνδέσεις με αυτές, επιβλήθηκαν μικρές ποινές φυλάκισης «2,3,4 ή 5 ετών», ελλείψει απτών στοιχείων για συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις, τόνισε ο Στοκ σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.
«Με τον ISIS ηττημένο γεωγραφικά, αυτά τα άτομα είτε θα αποπειραθούν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές στην νοτιοανατολική Ασία ή Αφρική, ή να περιμένουν στην Ευρώπη για να εξαπολύσουν επιθέσεις», προέβλεψε ο Στοκ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βάση δεδομένων που διαθέτει η Interpol σε ψεύτικα και κλεμμένα έγγραφα ταυτότητας αποτελεί ένα βασικό εργαλείο στην καταπολέμηση μελλοντικών κινήσεων των επίδοξων τρομοκρατών, που συχνά χρησιμοποιούν ψεύτικες ταυτότητες, συμπλήρωσε.
Ο Διεθνής Οργανισμός Εγκληματολογικής Αστυνομίας έχει αναπτύξει μια βάση δεδομένων 44.000 προφίλ ξένων μαχητών που εντάχθηκαν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις σε εμπόλεμες ζώνες όπως η Συρία και το Ιράκ, κατέληξε.
https://sputniknews.gr/kosmos/201812201677545-genikos-grammateas-interpol-proeidopoiei-islamiko-kratos/