Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Εκατομμύρια χριστιανοί υπό διωγμό σε όλον τον κόσμο

 
 
Πολύ φοβάμαι ότι η πιο εξτρεμιστική θρησκεία είναι αυτή του ανθρωπισμού στους κόλπους της ίδιας της Δύσεως
Από τον Ραφαήλ Καλυβιώτη*
Eνας στους 12 χριστιανούς στον κόσμο ζει σε μια περιοχή ή σε έναν πολιτισμό στον οποίο ο χριστιανισμός είναι παράνομος, απαγορευμένος ή τιμωρημένος, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για παγκόσμια δίωξη από την Open Doors USA. Τα τελευταία 26 χρόνια ο οργανισμός δημοσίευσε την παγκόσμια λίστα παρακολούθησης, έναν παγκόσμιο δείκτη σε χώρες όπου παραβιάζονται τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα, και τις χώρες που είναι πιο ευάλωτες στην κοινωνική αναταραχή και αποσταθεροποίηση.

«Η Open Doors USA παρακολουθεί την ένταση που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο και η Παγκόσμια Λίστα Παρακολούθησης ποσοτικοποιεί αυτό που βλέπουμε» δήλωσε ο David Curry, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Open Doors USA. «Αυτό το έτος, καθώς έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με τις διώξεις -ιδίως εκείνα που σχετίζονται με τις γυναίκες-, είναι επιτακτικές η συνέχιση και η προτροπή των ηγετών να δώσουν προτεραιότητα σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας».
Από τους 215.000.000 χριστιανούς που υφίστανται διωγμούς, οι πιο ευάλωτοι είναι τα κορίτσια και οι γυναίκες. Κάθε μέρα έξι γυναίκες βιάζονται, σεξουαλικά παρενοχλούνται ή εξαναγκάζονται σε γάμο με έναν μουσουλμάνο και απειλούνται με θάνατο λόγω της χριστιανικής πίστης τους, σύμφωνα με την έκθεση. Τεκμηριώθηκαν 2.260 παρόμοιες περιπτώσεις κατά των γυναικών - ένας αριθμός που λένε ότι καλύπτει μόνο «εκείνους που είχαν το θάρρος να αναφέρουν ένα τέτοιο περιστατικό και εκτιμάται ότι είναι ένα απλό κλάσμα όσων πραγματικά βιάστηκαν και παρενοχλήθηκαν κατ' αυτόν τον τρόπο».
Στις πλειοψηφικές μουσουλμανικές χώρες οι χριστιανοί εκτίουν ποινές φυλάκισης για το απλό «έγκλημα» του προσηλυτισμού. Στην Ινδονησία σχεδόν 1.000 εκκλησίες έχουν κλείσει από το 2006, όταν εφαρμόστηκε ένας νόμος «θρησκευτικής αρμονίας», ο οποίος απαιτεί από τις εκκλησίες να λάβουν αρκετές υπογραφές από μουσουλμάνους προτού λάβουν άδεια. Σχεδόν το 85% του πληθυσμού της Ινδονησίας είναι 255.000.000 μουσουλμάνοι. Μόνο επτά τοις εκατό είναι χριστιανοί. Περιττό να πούμε ότι πολλές εκκλησίες απέτυχαν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές και έκλεισαν αμέσως. Ακόμα και οι λίγοι που πήραν την απαραίτητη έγκριση εγκλωβίστηκαν από τότε από ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες.
Στο Ιράκ και στη Συρία οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλιζαν τους χριστιανούς εκείνους που αρνούνταν να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ μέσα στις επικράτειες εκείνες που καταλάμβαναν. Τα υπολείμματα 21 κοπτών χριστιανών που φορούσαν πορτοκαλιές στολές και οι οποίοι αποκεφαλίστηκαν από το ISIS στη Λιβύη ανακαλύφθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο. Είναι πιθανό ότι πολλά άλλα θα είναι άγονα κάποια στιγμή στο μέλλον. Μία από τις πιο γνωστές ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις στον κόσμο, η Μπόκο Χαράμ, είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία χιλιάδων χριστιανών και την εκτόπιση αμέτρητων περισσότερων στη βόρεια Νιγηρία.
Στο Πακιστάν οι χριστιανοί συνεχίζουν να θανατώνονται, κατηγορούμενοι για βλασφημία. Τον Ιούνιο του 2017 ένας χριστιανός εργάτης πέθανε στο νοσοκομείο επειδή τρεις μουσουλμάνοι γιατροί αρνήθηκαν να τον αγγίξουν, ούτως ώστε να μην καταστούν οι ίδιο «βρόμικοι», επειδή αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. 
Σε έναν τέτοιον κόσμο, εμείς οι χριστιανοί θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα, δίπλα στις οικογένειές μας. Ομως, και στη Δύση οι ραγδαίως αυξανόμενες μουσουλμανικές κοινότητες μας έχουν δείξει ήδη τον ανθρωπισμό τους μέσω των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι η πιο εξτρεμιστική θρησκεία είναι αυτή του ανθρωπισμού στους κόλπους της ίδιας της Δύσεως. Ως μια νέα μορφή ιεράς εξέτασης σε όποιον τολμήσει να επικρίνει την πολυπολιτισμικότητα (και άρα το Ισλάμ) είναι η ίδια που πυροδοτεί την εξαφάνιση του χριστιανισμού. Ομως, όπως ανεφώνησε ο Βίκτορ Ορμπαν, η Δύση είναι Ελλάδα και όχι Περσία. Ρώμη και όχι Καρχηδόνα. Χριστιανισμός και όχι Ισλάμ.
*Πολιτικός επιστήμων και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών  - rkaliviotis@gmail.com  -  dimokratianews24.12.2018