Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ο ιμάμης που υποστηρίζει πως η ευχή «Καλά Χριστούγεννα» είναι χειρότερη από φόνο

 
Ένα βίντεο από το κήρυγμα του ιμάμη Γιούνους Καθράντα για τη Μουσουλμανική Νεολαία της Βικτώρια στην καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας έκανε το γύρο του κόσμου.
Οι μουσουλμάνοι που εύχονται στους Χριστιανούς για τη γιορτή των Χριστουγέννων διαπράττουν έγκλημα χειρότερο και από τη δολοφονία, σύμφωνα με τον ιμάμη Γιούνους Καθράντα από την καναδική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας.
Κατά τη διάρκεια του κυρήγματός του στη Μουσουλμανική Νεολαία της Βικτώρια, την ημέρα των Χριστουγέννων σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Καθράντα εξέφρασε τη λύπη της για την αντίληψη των μουσουλμάνων για αυτό το οποίο περιέγραψε ως «ψεύτικες διακοπές», υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να προσβάλλονται» από τις πεποιθήσεις των Χριστιανών.
«Υπάρχουν εκείνοι που θα τους πουν Καλά Χριστούγεννα. Γιατί τους συγχαίρετε; Για τη γέννηση του Κυρίου σας; Είναι αποδεκτό για έναν Μουσουλμάνο; Εγκρίνετε τώρα τις πεποιθήσεις τους λέγοντας ότι το εγκρίνετε »σημείωσε.
Αλλά το πήγε κι ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως κάποιος διαπράξει τέτοιες μεγάλες αμαρτίες όπως μοιχεία, ψέμα ή δολοφονία, «δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την αμαρτία του να συγχαίρεις και να εύχεσαι στους μη μουσουλμάνους για τις ψεύτικες γιορτές τους».
​Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ότι δεν καλεί τους μουσουλμάνους να καταπνίγουν τους μη μουσουλμάνους όσον αφορά τα σχόλια που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα.
«Δεν λέω, και ποτέ δεν είπα, να βγούμε έξω και να τους σκοτώσουμε και να κάνουμε κάτι σε αυτούς[…] Επειδή ο Αλλάχ μας λέει να μην επιτρέψουμε την εχθρότητα που μπορεί να υπάρχει μεταξύ ημών και ενός λαού να μας κάνει να είμαστε άδικοι απέναντί τους. Μάλλον να είμαστε δίκαιοι», ανέφερε ακόμη.
Οι περισσότεροι χρήστες του Twitter εξέφρασαν έκπληξη για τις παρατηρήσεις του, με μερικούς να τις χαρακτηρίζουν «εντελώς γελοίες» και «απαίσιες».