Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Κύριλλος: ''Οι διώξεις των Χριστιανών σήμερα, είναι χειρότερες από την Σοβιετική Ένωση''

 
 
"Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, το Πακιστάν, τη Νιγηρία και σε άλλες χώρες, αποτελεί απόδειξη της τρομερής καταδιώξης των χριστιανών

 - χειρότερα από ό, τι στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τη Σοβιετική Ένωση" ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Βρετανό Πρέσβη Laurie Bristow.
Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ανέφερε ότι "οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή εκδιώκονται τελείως, στη Λιβυή ζήτημα να υπάρχει χριστιανός, ενώ στο Πακιστάν πρόσφατα σταυρώθηκε ιερέας την ημέρα του Πάσχα."
Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε την πεποίθηση πως, μόνο οι κοινές προσπάθειες των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών θα μπορέσουν να σταματήσουν τη βία.
Σύμφωνα με τον Πατριάρχη εξίσου ανησυχιτική, είναι και η κατάσταση των πιστών στις "ασφαλείς χώρες" της Δύσης, όπου οι Χριστιανοί καταπιέζονται "στο όνομα της ανεκτικότητας".
"Η Ρωσική Εκκλησία ελπίζει ότι η Αγγλικανική Εκκλησία μπορεί να συμβάλει για τους διωκόμενου Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης" υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος προς τον Βρετανό Πρέσβη.
Να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης ανέφερε ότι φέτος συμπληρώνονται 300 χρόνια από την παρουσία της ρωσικής Εκκλησίας στη γη της Μεγάλη Βρετανίας, τονίζοντας ότι ο πρώτος ρωσικός ναός στο Ηνωμένο Βασιλείο χτίστηκε το 1716 με διαταγή του Πέτρου Α΄.