Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ο πρόεδρος πρόλαβε τα τετελεσμένα!



«Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εχθρικών κρατών στα σύνορά της»

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (κέντρο) κατά τη διάρκεια συνάντησης με μέλη του Συμβουλίου Νομοθετών της Ρωσίας στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας

Μόσχα.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση, την οποία διεξάγουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου, «εκτελείται για να προλάβει μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση στο ρωσικό έδαφος σύμφωνα με ξένα σενάρια».

 Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία αντιρωσικών κρατών γύρω από τη χώρα.

«Πρέπει να καταλάβουμε ξεκάθαρα ότι οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας απέτρεψαν έναν πραγματικό κίνδυνο που έχει ήδη κρεμαστεί πάνω από την πατρίδα μας, με το θάρρος, την αποφασιστικότητα, τον ηρωισμό τους απέτρεψαν μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση που θα είχε εκτυλιχθεί στην επικράτειά μας, σύμφωνα με  σενάρια κάποιων άλλων», είπε ο πρόεδρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Νομοθετών στο Ανάκτορο Ταυρίδας, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Ημέρας του Ρωσικού κοινοβουλευτισμού, που γιορτάζεται σήμερα, 27 Απριλίου (απόσπασμα από τον ιστότοπο του Κρεμλίνου).


Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο αριθμός των ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία αυξάνεται καθημερινά.  Υποσχέθηκε ότι σύντομα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα παρουσιάσει δημόσια μερικούς από τους αιχμάλωτους. 

«Προχθές, στο συμβούλιο της Γενικής Εισαγγελίας, μίλησα για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός λεπτομερούς και αδιαμφισβήτητου νομοθετικού πλαισίου για όλα τα ειδεχθή εγκλήματα, παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από νεοναζί, ξένους μισθοφόρους και άλλους.


Για άλλη μια φορά, αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, αρκετοί αιχμαλωτίστηκαν. Σύντομα το Υπουργείο Άμυνας θα τους παρουσιάσει στο κοινό», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.


«Όταν η Ρωσία αντέδρασε ευνοϊκά, με φιλικό, συναδελφικό τρόπο στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ουκρανικού κράτους, φυσικά, τότε συναίνεσε από το γεγονός ότι θα ήταν απλώς ένα φιλικό κράτος, ότι θα προχωρούσαμε περισσότερο μαζί, ενισχύοντας και αναπτύσσοντας ο ένας τον άλλον, δημιουργώντας τις πιο ανταγωνιστικές συνθήκες για την ανάπτυξή μας. Ναι, στις νέες ιστορικές συνθήκες, αλλά, φυσικά, κανείς δεν περίμενε τη δημιουργία «μιας αντι-Ρωσίας» στα ιστορικά ρωσικά εδάφη και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό», συνόψισε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, η Ρωσία «θα αντιδράσει αστραπιαία σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να παρέμβει στην κατάσταση στην Ουκρανία από έξω και θα δημιουργήσει μια απειλή στρατηγικής φύσης».

kommersant.ru

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος