Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Κατηγορούνται Τούρκοι πολιτικοί ! «Η Τουρκία γίνεται κέντρο διανομής κοκαΐνης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή»


Eφημερίδα της Μάλτας έγραψε ότι 800 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στη Μάλτα την περασμένη εβδομάδα σε κοντέινερ με προορισμό την Τουρκία υποδηλώνουν ότι η χώρα έχει γίνει κέντρο διανομής κοκαΐνης από την Κολομβία στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Από την επιχείρηση της αστυνομίας της Μάλτας συνεχίζονται οι απόηχοι  της αξίας της κοκαΐνης σε 108 εκατομμύρια ευρώ, που βρέθηκαν σε κοντέινερ καθ' οδόν προς την Τουρκία.

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Malta Today από τον Matthew Vella, αναφέρεται ότι η Τουρκία ήταν εδώ και καιρό ο κύριος δρόμος λαθρεμπορίου ηρωίνης από το Αφγανιστάν προς την Ευρώπη, αλλά ότι κατασχέθηκαν το ρεκόρ των 800 κιλών κοκαΐνης από κοντέινερ με προορισμό την Τουρκία, και κατόπιν προς την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζοντας τους ισχυρισμούς του Σεντάτ Πεκέρ, αρχηγού της οργάνωσης του οργανωμένου εγκλήματος στο Ντουμπάι, αναφέρθηκαν συνοπτικά τα ακόλουθα σημεία:

Το «πράμα» βρέθηκε σε κουτιά μπανάνας σε ένα ψυγείο μήκους 40 μέτρων που πήγαινε στη Μερσίνα.

Κατηγορούνται  Τούρκοι πολιτικοί!

800 πακέτα κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε κουτιά φρούτων, γράφει και η Times of Malta.

 Η επιδρομή είναι επίσης αξιοσημείωτη στο πλαίσιο παρόμοιων κατασχέσεων μεγάλης αξίας προς την Τουρκία: η φήμη της διαδρομής Κολομβία-Τουρκία πηγάζει κυρίως από καταγγελίες καταδικασμένων ηγετών της τουρκικής μαφίας που ζουν εξόριστοι στο Ντουμπάι, οι οποίοι κατηγορούν πρώην Τούρκους υπουργούς για συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών.

Εμπλέκεται η εταιρεία του γιου του Μπινάλι Γιλντιρίμ στη Μάλτα;

Ωστόσο, πολλές από αυτές τις υψηλού προφίλ έρευνες ξεκίνησαν μήνες αφότου βίντεο στο YouTube του εξόριστου αρχηγού της μαφίας  Σεντάτ Πεκέρ συγκλόνισαν την Τουρκία τον Μάιο του 2021. 


Ο Πεκέρ ισχυρίστηκε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμμετείχαν στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης μεταξύ Κολομβίας, Βενεζουέλας και Τουρκίας.


Ένας από τους υπόπτους που κατηγορεί ο Πεκέρ, ο πρώην πρωθυπουργός  Μπινάλι Γιλντιρίμ, έχει διασυνδέσεις με τη Μάλτα, διευθύνει πολλές εταιρείες της Μάλτας για τη μεταφορά παιδιών. Ο Πεκέρ ισχυρίστηκε ότι ο γιος του Γιλντιρίμ, Ερκάμ, πήγε στη Βενεζουέλα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 για να οργανώσει την επιμελητεία και να αναδιατάξει τη διαδρομή της κοκαΐνης από την  Κολομβία, η οποία είχε πρόβλημα.


Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι ο γιος του πήγε στο Καράκας για να παραδώσει κιτ και μάσκες για τον COVID-19. Αλλά αυτός ο ισχυρισμός έχει διαψευστεί τόσο από τα τουρκικά τελωνειακά αρχεία όσο και από δηλώσεις πολιτών που διαμένουν στη Βενεζουέλα.

Το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας επιβεβαίωσε ότι το η κοκαΐνη είχε προορισμό  την Τουρκία

Τον Ιούνιο του 2020, το επίκεντρο της προσοχής στράφηκε στην Τουρκία όταν η κολομβιανή αστυνομία ναρκωτικών κατάσχεσε περίπου πέντε τόνους κοκαΐνης αξίας 265 εκατομμυρίων δολαρίων σε δύο κοντέινερ που θα ταξίδευαν από το λιμάνι της Μπουεναβεντούρα στην Τουρκία δια θαλάσσης.

Το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας ανακοίνωσε επίσημα ότι η κατασχεθείσα κοκαΐνη θα πάει στην Τουρκία.


 Πέντε τόνοι κοκαΐνης θεωρούνταν απίστευτα μεγάλη ποσότητα για την Τουρκία ως χώρα προορισμού και διέλευσης.

Κέντρο ειδήσεων Rojnews- rojnews.news

The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος