Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Κλιμάκωση απο Βορρά μέχρι Νότο. Χωρίς την Ρωσία το χάος. Οι αντίχριστες δυνάμεις αδυνατούν να εφαρμόσουν τα σχέδια τους


Τώρα φτάσαμε στην εγκοπή στη μέση της κλεψύδρας της σύγκρουσης… 

Η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας που μεταφέρουν στρατιώτες προς τη Συρία αφότου πληροφόρησε σχετικά τη Ρωσία αναφέρει το TRT. 

Την δήλωση έκανε ο ΥΠΕΞ Τουρκίας Τσαβούσογλου. Αυτό μεταδίδει το TASS επικαλούμενο την εφημερίδα Sabah.

Σημειλογικά η Τουρκία επιτίθεται.. στη Ρωσία καθώς η πρώτη γιορτάζει την Ημέρα της Εθνινής Κυριαρχίας.


Έγινε νέα συμφωνία Τουρκίας-Μπάιντεν να πάρει η Τουρκία τον Κούρδικο θύλακα στη Συρία. 

Ανοίγει και το Κουρδικό. Αυτό είναι το παζάρι. Η Τουρκία άμεσα κινητοποιήθηκε να διεκδικήσει αυτό που τις παραχωρεί ο Μπάιντεν. Οι ΗΠΑ χρειάζονται την Τουρκία στη ρωσοΝΑΤΟική σύγκρουση και τις δίνουν ό,τι ζητήσει….


Εδώ και μέρες διακινείται αυτή η πληροφορία από συριακής πλευράς . Αναμενόμενη η πρόκληση όπως περίμεναν κι αναζωπύρωση των τρομοκρατικών επιθέσεων.



«Έχουμε κλείσει τον εναέριο χώρο για ρωσικά στρατιωτικά και ακόμη και πολιτικά αεροσκάφη που πετούν προς τη Συρία. Εκδίδαμε [κάθε φορά] άδεια για τρεις μήνες. Η άδεια λήγει τον Απρίλιο. Ο Πρόεδρός μας [ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] το είπε επίσης στον Πούτιν στον Ρώσο Πρόεδρο. Μετά από αυτή υπάρχει αναστολή των πτήσεων», είπε ο Τσαβούσογλου.


Σημείωσε ότι η Τουρκία δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ωστόσο έχει κλείσει τα Στενά Βοσπόρου επικαλούμενη την Συνθήκη Μοντρέ μέτρο που πλήττει κυρίως τη Ρωσία και τώρα κλείνει και τον εναέριο της σε Ρωσία.. Επιχειρείται αποκοπή Ρωσίας -Συρίας ( ρώσικες βάσεις εκεί) ή έστω σημαντική παρεμπόδιση…Ειναι αντιπερισπασμός και στο ουκρανικό για λογαριασμό του ΝΑΤΟ..


Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα βρίσκονται σε διάλογο για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της Σύμβασης του Μοντρέ που επηρεάζει τη ναυτιλία στα στενά της Μαύρης Θάλασσας.


«Είμαστε μια χώρα που δεν συμμετέχει στις κυρώσεις. Εάν μια εταιρεία [από τη Ρωσική Ομοσπονδία] θέλει να δραστηριοποιηθεί, πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους μας και το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο υπουργός.


Δεν λαμβάνει οικονομικά μέτρα άλλοι και είναι πολλοί αυτοί ανέλαβαν να τρέξουν αυτό το κομμάτι ωστόσο η Τουρκία ανάλαβε τον πιο ζωτικό αντιρωσικό ρόλο να την χτυπήσει στρατηγικά γεωστρατηγικά. Θέλουν μια Ρωσία περίκλειστη…


Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η Άγκυρα θα προσχωρήσει στις κυρώσεις κατά της Μόσχας μόνο εάν εγκριθούν από τον ΟΗΕ.


Το τοπίο ξεκαθαρίζει.. το συριακό και το ουκρανικό είναι ένας πόλεμος. Πόλεμος ΝΑΤΟ Δύσης κατά Ρωσίας και περιφερειακών συμμάχων της..Αλλά κυρίως η εξέλιξη αυτή διαβάζεται από το εξής..Έγινε νέα συμφωνία Τουρκίας-Μπάιντεν να πάρει η Τουρκία τον Κούρδικο θύλακα στη Συρία. Ανοίγει και το Κουρδικό.


Η εξέλιξη αυτή επέρχεται καθώς η Τουρκία τις τελευταίες μέρες έχει εντείνει τις επιθέσεις της σε κούρδικο θύλακα σε Ιράκ και Συρία. Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά επιδρομών σε τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας που ελέγχονται από Κούρδους την περασμένη εβδομάδα, καθώς η παγκόσμια προσοχή στρέφεται στην Ουκρανία.Και συνεχίζει…


Η Αμερική επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο στη Συρία.. Κι αυτό δημιουργεί τώρα αναδιατάξεις.


Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονταν σε ένα νέο σχέδιο στη Συρία που βασίζεται στην αλλαγή της μορφής των πολιτικών οντοτήτων στα βορειοανατολικά και βορειοδυτικά, στο βαθμό της πιθανότητας συγχώνευσης της προσωρινής ψευδοκυβέρνησης της αντιπολίτευσης και του Idlib σε μια οντότητα.


Η λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar επικαλέστηκε τις πηγές, χωρίς να τις κατονομάσει, ότι η αμερικανική πλευρά είχε πρόσφατα προτείνει την ιδέα στους Τούρκους και τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, ώστε να είναι ένα βήμα στον δρόμο για την ομοσπονδία της υπαίθρου του Χαλεπίου με την Ιντλίμπ.


Ομοσπονδία Al-Hasakah με τη Ράκα και την ύπαιθρο του Deir ez-Zor. Από Ιντλίμπ ως Ντέιρ Έζορ οι Αμερικάνοι θέλουν ν΄ανεξαρτητοποιήσουν όλο τον βορρά που ελέγχουν είτε ή συριακή αντιπολίτευση είτε οι Κούρδοι. Οι Κούρδοι λογικά ανθίστανται σε αυτό γιατί η Τουρκία δια της ” αντιπολίτευσης που ελέγχει γίνεται συνδιαχειριστής εδαφών που διεκδικούν. Επί του παρόντος διεξάγονταν διαβουλεύσεις για να συζητηθεί η έξοδος από τον τελευταίο φεντεραλισμό με τρόπο που να καθησυχάζει τους φόβους της Τουρκίας για μια κουρδική οντότητα στα σύνορα, σύμφωνα με την εφημερίδα.



Φαίνεται οι ΗΠΑ πρόσφεραν τελικά στην Τουρκία τις εγγυήσεις για κουρδικό θύλακα κι αυτοί κινούνται αναλόγως τόσο εναντίον των Κούρδων αφού αποθρασύνθηκαν όσο κι εναντίον ρώσικου παράγοντα πουλώντας εκδούλευση στο Μεγάλο Αφεντικό. Σύμφωνα με την aawsat η Ρωσία έχει προειδοποιήσει Κούρδους Συρίας από τις 18 Απρίλη για νέα επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στα εδάφη που ελέγχουν επί Συρίας και τους καλούσε να τα βρουν με Δαμασκό και να σταματήσουν τις εντάσεις..


Κι ενώ στο Αzovstal παραμένουν αποκλεισμένοι πολιορκημένοι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ ξένοι μισθοφόροι και οι επίλεκτοι ναζιστές του Αζόφ πρώτη γραμμή κατά Ρωσίας.. εκβιασμός με ΝΑΤΟική σφραγίδα..



Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα πίεσης κατά Ρωσίας…


Οδεύουμε αργά ή γρήγορα σ’ έναν μεγάλο ρωσοτουρκικό πόλεμο καθώς το ΝΑΤΟ θα ρίξει στο πεδίο τη μεγάλη του εν ύπνω ( στο ρωσικό) περιφερειακή δύναμη που λέγεται Τουρκία. Η Τουρκία θα κατακερματιστεί ….


Η Ρωσία δεν θα κηρύξει ειδική επιχείρηση αλλά αληθινό πόλεμο κατά Τουρκίας κι εκεί η οικουμένη θ΄αντιληφθεί ποια είναι η δύναμη της…


Η Τουρκία θα είναι η επόμενη Ουκρανία. Σε ρόλο χρήσιμου επιτήδειου ο Ερντογάν. Το ΝΑΤΟ όπως και στην ουκρανική πρόβα με τον ηθοποιό Ζελένσκι δεν θα εμπλακεί άμεσα το ίδιο και οι ΗΠΑ..Ωστόσο υποκινούν υποδαυλίζουν παροτρύνουν και σπονσοράρουν πολέμους προς αυτή την κατεύθυνση. Ποντάρουν στην αποδυνάμωση Ρωσίας μέσα από συνεχή νέα μέτωπα που θα της ανοίγουν...


dimpenews.com