Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Οι Νατοϊκές δυνάμεις δεν προλαβαίνουν να ανασυνταχθούν επι Ουκρανικού εδάφους, βομβαρδίζονται ανηλεώς


 Ρωσικό «τσουνάμι» βομβαρδισμών σε 59 ουκρανικές αποθήκες όπλων και συγκεντρώσεις προσωπικού

Το Κίεβο παραδέχθηκε την ρωσική προέλαση σε Χάρκοβο και Ντονμπάς

Σε ένα μπαράζ επιθέσεων κατά ουκρανικών στόχων προχώρησαν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα κατά 59 ουκρανικών στόχων, μεταξύ των οποίων 50 στους οποίους βρίσκονταν στρατεύματα και 4 αποθήκες πυρομαχικών. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες, Τρίτη, αξιωματούχοι περίπου σαράντα χωρών στη Γερμανία, κατόπιν προσκλήσεως των ΗΠΑ, για να ενισχύσουν την άμυνα της Ουκρανίας.


Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε τεράστια ποσότητα από τα όπλα που έχει στείλει η Δύση στο Κίεβο. 


«Υπόστεγα με τεράστια ποσότητα ξένων όπλων και πυρομαχικών, που έχουν παραδοθεί στις ουκρανικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, καταστράφηκαν με πυραύλους υψηλής ακρίβειας Kalibr που ερίφθησαν από τη θάλασσα στο εργοστάσιο αλουμινίου της Ζαπορίζια», στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Δεν έχει διευκρινιστεί τι είδους όπλα καταστράφηκαν σε αυτό το πλήγμα, ενώ επίσης δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή η ρωσική ανακοίνωση.


Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι οι μεγάλες παραδόσεις όπλων από τους Δυτικούς στην Ουκρανία τροφοδοτούν την σύγκρουση που ξέσπασε πριν εννέα εβδομάδες.


Αφού αρχικά είχαν δείξει απροθυμία να παράσχουν επιθετικά όπλα στο Κίεβο, οι ΗΠΑ, όπως και η Βρετανία, η Γαλλία και η Τσεχική Δημοκρατία, έκαναν το βήμα.


Οι ΗΠΑ και το NATO έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποστείλουν δικές τους δυνάμεις στην Ουκρανία, αλλά η Ουάσινγκτον και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της έχουν προμηθεύσει με μεγάλες ποσότητες όπλων το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και αντιαεροπορικών και αντιαρματικών πυραύλων.


Παράλληλα, ο ουκρανικός στρατός αναγνώρισε σήμερα την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, με την κατάληψη αρκετών περιοχών στην περιφέρεια του Χαρκόβου και στο Ντονμπάς. Μέχρι στιγμής το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει τις ανακοινώσεις αυτές.


Το οποίο νωρίτερα είχε αναφέρει ότι έχει υπό τον έλεγχο του όλη την περιφέρεια της Χερσώνας και τμήματα σε Χάρκοβο, Ζαπορίζια, Μικολάιφ και Ντονμπάς.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο ρωσικός Στρατός πήρε τον έλεγχο ολόκληρης της περιφέρειας της Χερσώνας, τμημάτων των περιφερειών του Χαρκόβου, της Ζαπορίζιας και του Μικολάιφ, καθώς και μεγάλων τμημάτων των (σ.σ. αυτοανακηρυγμένων) Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», δήλωσε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosiko-ypam-katastrepsame-me-pyraylous-ypsilis-akriveias-kalibr-megali-posotita-dytikon-oplon/