Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Νεκρός Έλληνας μαχητής κατά της Νέας Τάξης!

Πώς αποφάσισε να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή
Νεκρός Έλληνας πολίτης στο Ντόνετσκ - Πολεμούσε δίπλα στους φιλορώσους
Ένας 49χρονος Έλληνας πολίτης έχασε χθες τη ζωή του από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της αυτοανακηρυχθείσας «ΛΔ του Ντονιέτσκ», που έχει αποσχισθεί από την Ουκρανία.Οι πληροφορίες για τον θάνατό του άντρα, ο οποίος καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονιέτσκ, είναι έως στιγμής λιγοστές, αλλά έχουν διασταυρωθεί από πολλές τοπικές πηγές, οι οποίες μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος.
Πάντως, όπως έγινε γνωστό ήταν ιστορικός και είχε πριν από μερικούς μήνες στην περιοχή για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη.
Ωστόσο, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα, να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις «εγκληματικές», όπως τις χαρακτήρισε, «πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων» και ότι σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.

Σε επικοινωνία, που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Κ. Τσάκωνα, η εκεί ελληνική διπλωματική Αρχή δεν έχει προς το παρόν οποιαδήποτε πληροφορία για τον θάνατο του 49χρονου.