Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ευωδιάζουν Αγιότητα (!) τα λείψανα του ιερέα Βασίλειου Καραπαλίκη. Ισλαμιστές συνέθλιψαν το κρανίο του!

«Οσμή αγιότητας» για ιερέα που μαρτύρησε!
Μια ξεχωριστή ευωδία πλημμυρίζει τον Ιερό Ναό Γενεθλίων Της Θεοτόκου στο ακριτικό Χιλιόδεντρο της Καστοριάς. Οι πιστοί κάνουν τον σταυρό τους και από τα μάτια τους κυλούν δάκρυα χαράς.
Ζουν συγκλονιστικές στιγμές κατά την ανακομιδή των λειψάνων ενός ιερέα που μαρτύρησε πριν από 112 χρόνια. Τα οστά του ευωδιάζουν κατά τη διάρκεια του εσπερινού και την ώρα που αρχιερείς τα πλένουν.
 Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα το απόγευμα της Πέμπτης έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του ιερέα Βασίλειου Καραπαλίκη. Το 1902 βρήκε μαρτυρικό θάνατο από Αγαρηνούς (αραβική φυλή ισλαμιστών). Τον σκότωσαν με μια σφαίρα και με τσεκούρι συνέθλιψαν το κρανίο του.
 Επρόκειτο για ευλαβές πρόσωπο, το οποίο σέβονταν ακόμη και οι Τούρκοι. Ο φθόνος, όμως, για την ενάρετη ζωή του, όπως μαρτυρούν ιστορικές πηγές, προκάλεσε το μένος των κατακτητών, που τον βασάνισαν και τον σκότωσαν.
 
Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Καστοριάς, «στα 112 χρόνια που πέρασαν από τον μαρτυρικό θάνατο του ιερέα με τις συνεχείς θαυματουργικές επεμβάσεις, τις εμφανίσεις και την προστασία σε πρόσωπα του χωριού του και της οικογενείας του, καθιερώθηκε ως μάρτυρας της Εκκλησίας».
 
Ο μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, αφού βεβαιώθηκε εγγράφως για ορισμένα συμβάντα, όρισε το απόγευμα της Πέμπτης να γίνει η πλύση των οστών του ιερέα, τα οποία ευωδίαζαν κατά τη διάρκεια του εσπερινού και της πλύσης, όπως μαρτυρούν αρχιερείς και πιστοί που συμμετείχαν.
 
Ο κ. Σεραφείμ έδωσε εντολή να τοποθετηθούν τα οστά πίσω από την Αγία Τράπεζα του ιερού ναού, τονίζοντας: «Ολα τα υπόλοιπα ανήκουν στον Θεό και στην Εκκλησία. Ο Θεός θα δείξει!»
 
Ο μητροπολίτης χαρακτήρισε συγκλονιστικό το γεγονός ότι η κάρα του ιερέα είναι κομματιασμένη από τα πολλά χτυπήματα που δέχτηκε με το τσεκούρι και ότι τα οστά έχουν κεχριμπαρένιο χρώμα, αν και βρίσκονταν 112 χρόνια μέσα στη γη.
 

Θάνος Χερχελετζής
 dimokratianews.gr