Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αφήνουν πίσω την Ελλάδα στο θέμα του εθνικού αερομεταφορέα

Τουρκικό χρήμα για την ανάσταση της Macedonian Airlines!
«Εθνικό» αερομεταφορέα σκοπεύουν να δημιουργήσουν και πάλι τα Σκόπια, με τη βοήθεια, ποιών άλλων, των αγαπητών μας Τούρκων. Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο των Τουρκικών Αερογραμμών, Ζιγιά Τασκέντ, η τουρκική εταιρεία είναι πρόθυμη να «αναστήσει» τις «Μακεδονικές Αερογραμμές», την κρατική εταιρεία που κατέρρευσε το 2009, αλλά και την ιδιωτική Mat Airways, που κατέρρευσε το 2011.
Στη νέα εταιρεία θα μπορούν να συνεισφέρουν ξένοι επενδυτές, σε ποσοστό, έως 49%, καθώς ο Γκρουέφσκι επιθυμεί να διατηρηθεί ο κρατικός έλεγχος μιας εταιρείας που θα έχει ως βασικό στόχο την επίδειξη σημαίας και τη διεξαγωγή προπαγάνδας, καθώς ο αριθμός επισκεπτών στη χώρα δεν δικαιολογεί μια τέτοια κίνηση.
Οι Τούρκοι ήδη συνεργάζονται με τους Σκοπιανούς, καθώς η τουρκικής εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων ΤΑV, έχει τον έλεγχο των αεροδρομίων των Σκοπίων και της Αχρίδας. Από δε το 2012, η κυβέρνηση Γκρουέφσκι έχει παραχωρήσει τον τίτλο του εθνικού αερομεταφορέα στις Τουρκικές Αερογραμμές, παραχωρώντας επίσης στους Τούρκους πλήρη ατέλεια στα δύο αεροδρόμια του γειτονικού κρατιδίου.