Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Νέα συστήματα Pantsir S-1 παρέλαβε ο Χ.Χαφτάρ από την Ρωσία: Τα στέλνει όλα στην Σύρτη!





Ρώσοι ένοπλοι φρουρούν  τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Σαχάρα

Τουλάχιστον έξι νεοπαραληφθέντα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir S-1 απο την Ρωσία έχουν φτάσει στην περιοχή της Σύρτης από την ανατολική Λιβύη,




Το θέμα όμως είναι ότι όπως αναφέρεται τα συστήματα βρίσκονται επί φορέα KAMAZ-6560  αντί του φορέα MAN SX45 που χρησιμοποιούν τα ΗΑΕ, κάτι που σημαίνει πως τα συστήματα προέρχονται από την Ρωσία και έφτασαν είτε μέσω των ΗΑΕ, είτε με πτήσεις στην Αίγυπτο.


Ταυτόχρονα  βίντεο (που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισημα) δείχνουν νέους Ρώσους μισθοφόρους της εταιρείας Wagner να βρίσκονται σε περιοχή μεγάλης πετρελαϊκής εγκατάστασης στη Σαχάρα όπου πιθανότατα έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλειά της.
Άλλες πληροφορίες δίνουν Ρώσους ενόπλους στις αεροπορικές βάσεις Sebha Tamnhent και Brak al-Shati, όλες υπό τον έλεγχο του Χαλίφα Χαφτάρ.

ως μέρος των συνεχών ενισχύσεων που στέλνει ο Χαλίφα Χαφτάρ για να αντιμετωπιστεί η επίθεση των δυνάμεων της Τρίπολης.

Τα συστήματα πιθανότατα έχουν προέλθει από τα ΗΑΕ μέσω Αιγύπτου όπου οι πτήσεις μεταφορικών αεροσκαφών από το Αμπού Ντάμπι είναι συνεχείς.

Το θέμα όμως είναι ότι όπως αναφέρεται τα συστήματα βρίσκονται επί φορέα KAMAZ-6560 αντί του φορέα MAN SX45 που χρησιμοποιούν τα ΗΑΕ, κάτι που σημαίνει πως τα συστήματα προέρχονται από την Ρωσία και έφτασαν είτε μέσω των ΗΑΕ, είτε με πτήσεις στην Αίγυπτο.
Ταυτόχρονα βίντεο (που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισημα) δείχνουν νέους Ρώσους μισθοφόρους της εταιρείας Wagner να βρίσκονται σε περιοχή μεγάλης πετρελαϊκής εγκατάστασης στη Σαχάρα όπου πιθανότατα έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλειά της.


Άλλες πληροφορίες δίνουν Ρώσους ενόπλους στις αεροπορικές βάσεις Sebha Tamnhent και Brak al-Shati, όλες υπό τον έλεγχο του Χαλίφα Χαφτάρ.



 pronews.gr