Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

«Ο τόπος των 83 Τούρκων που σκότωσαν και έκαψαν οι Έλληνες πριν από 99 χρόνια»



Τούρκικο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ανακαλύφθηκε ένας χώρος όπου υπάρχουν οι σωροί 83 Τούρκων που σκοτώθηκαν όπως σημειώνεται από τις ελληνικές δυνάμεις κατοχής, πριν από 99 χρόνια.
Γράφει το δημοσίευμα της Sabah:
Βρέθηκε ο χώρος που ενταφιάστηκαν οι 83 Τούρκοι που έκαψαν και σκότωσαν οι Έλληνες πριν από 99 χρόνια.
Στις 2 Απριλίου 1921, δολοφονήθηκαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά από τις ελληνικές δυνάμεις κατοχής στην περιοχή Τζαμπάρ της επαρχίας Τσιβρίλ. 
Διαπιστώθηκε ότι οι τάφοι που βρέθηκαν ανήκαν σε 83 άτομα που σκοτώθηκαν από τις νυχτερινές επιδρομές στο χωριό Καμπέρ από Έλληνες στρατιώτες, όπως σημειώνεται που προφανώς έχει κάποιο σκοπό σχετικά με τις εντάσεις αυτής της χρονικής περιόδου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

«Ο τόπος ταφής των πολιτών που θάφτηκαν μετά τη σφαγή στις 2 Απριλίου 1921 κατά τη διάρκεια του Εθνικού Αγώνα ανακοινώθηκε σε εκδήλωση από το Εθνικό Πρόγραμμα Αγώνα της Περιφέρειας Ντενιζλί, στο δήμο Τσιβρίλ», όπως αναφέρεται.

Ο πρόεδρος των Τουρκικών Λατομείων Ντενιζλί, Τουρκούτ Τοκ δήλωσε ότι το Ντενιζλί υπήρξε μάρτυρας πολλών σημαντικών  γεγονότων κατά τη διάρκεια του Εθνικού Αγώνα.

Πρόσθεσε ότι οι ελληνικές δυνάμεις κατοχής προέβησαν με σκληρότητα σε μαζικές σφαγές κατά την είσοδό τους στη λεκάνη του Τσιβρίλ, Γκουνέι και Μπουλντάν.

Ο Τοκ είπε: «Υπάρχουν μεγάλες σφαγές κατά την ελληνική κατοχή στην περιοχή», και αναφέρθηκε στα χωριά Τσιβρίλ και στο Καμπάρ.

[Φυσικά δεν δημοσιεύονται κάποια στοιχεία για όσα αναφέρονται και είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι, κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους, στις εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που δολοφονήθηκαν τόσο στις παράκτιες πόλεις και περιοχές του Εύξεινου Πόντου όσο και στις παράκτιες πόλεις του Αιγαίου την περίοδο του λεγόμενου Εθνικού τους Αγώνα].


The Hellenic Information Team
             
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος