Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Η Ρωσία έστειλε 11 αεροσκάφη στη Σύρτη.Το λιβυκό κλειδώνει σε de facto διχοτόμηση



Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αίθουσας επιχειρήσεων Σύρτης και al Jufra του GNA πάνω από 11 μεταγωγικά ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Qardabiya της Σύρτης φέρνοντας ενισχύσεις από τη Συρία, όπλα και πυρομαχικά. 
Η Ρωσία ανέπτυξε επίσης 6 συστήματα πυραυλικής αεράμυνας Pantsir στη Σύρτη.
Αν αληθεύει η πληροφορία αυτό σημαίνει πως οδηγούμαστε στο χειρότερο σενάριο παγίωση εδραίωση θέσεων των αντιμαχόμενων εκατέρωθεν της κόκκινης γραμμής δηλ. de facto διχοτόμηση της Λιβύης στα πρότυπα του Ιντλίμπ. Οπότε η Τουρκία κατοχυρώνει ως προτεκτοράτο χειρίστου είδους τη Δ Λιβύη με την πρωτεύουσα δημιουργεί τις 2 βάσεις αεροπορική και ναυτική σε νευραλγική θέση στην Αν Μεσόγειο και ισχυροποιεί τη θέση της στην περιοχή. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον ούτε του λιβυκού λαού ούτε της Ελλάδας…. Kλειδώνει το στόχο Λιβύη και περνάει απευθείας στα ελληνοτουρκικά με πρώτο κι άμεσο στόχο την Κύπρο. Ο Αναστασιάδης είπε πως η στρατικοποίηση και τα όπλα θα σημάνουν το τέλος του κυπριακού ελληνισμού. Έμμεσα προτείνει αποστρατικοποίηση της νήσου αν κατάλαβα καλά στην λογική της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση νήσων του Αιγαίου..
Επίσης αν δεν ήθελε εμπλοκή δεν έπρεπε να προχωρήσει ούτε σε ΑΟΖ κάτι που δεν έκανε ούτε η Ελλάδα, ούτε να βάλει τη μισή Κύπρο ένα μισό νησί στο μάτι του κυκλώνα του πολέμου των αγωγών με τον East Med.Δεν ήξερε ότι ο συριακός πόλεμος έγινε για τους καταριανούς αγωγούς που η Συρία δεν επέτρεψε να περάσουν από το έδαφός της για να φτάσουν στην Τουρκία;Κάνει ότι δεν γνωρίζει πως ο Τραμπ αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από την Γερμανία λόγω της σύμπραξής της με ρώσικο αγωγό nord stream 2;; Ακόμη τι εξυπηρετούν οι συμμαχικοί λεονταρισμοί με Ισραήλ όταν ο ίδιος λέει ότι η στρατικοποίηση της νήσου είναι το τέλος της;;; Eκτιμώ πως ο κ. Αναστασιάδης με διακριτικότητα σχετική έκανε,διαμόρφωσε μια νέα θέση στα ελληνοτουρκικά.Πρότεινε στην άλλη πλευρά αποστρατικοποίηση ολόκληρης της Κύπρου χωρίς ν΄αποκλείει έμμεσα δε παραδεχόμενος αποστρατικοποίηση και για νησιά του Αιγαίου…Δηλ. από την πάγια θέση του ελληνισμού για απόσυρση κατοχικών στρατευμάτων ο κ. Αναστασιάδης έκανε σήμερα ένα ακόμη βήμα ένα άνοιγμα προς την τουρκική πλευρά. Μίλησε έμμεσα πλην σαφώς για πλήρη αποστρατικοποίηση της νήσου….Ομολόγησε ένα αδιέξοδο….και πιθανώς υπαινίχθηκε μια επερχόμενη καταστροφή...Επανέλαβε από την άλλη, το κλασικό motto που ακούμε σε κάθε εμπόλεμη διένεξη. Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση. π.χ στο συριακό ή στο λιβυκό με την μόνη διαφορά ότι εκεί υφίσταται πόλεμος… Ο κ. Αναστασιάδης σίγουρα γνωρίζει κάτι περισσότερο και οι συνθήκες και η κρισιμότητα της περιόδου απαιτούν ν’ ανοίξει τα χαρτιά του έναντι του λαού του και του ελληνισμού.
Η επίμαχη δήλωση του Αναστασιάδη: ”Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ. Και δεν είναι μια νότα απαισιοδοξίας ή παράδοσης, το αντίθετο. Οφείλεις να γνωρίζεις τις πραγματικότητες για να επιλέγεις τα όπλα” . Και πρόσθεσε σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο ότι τα μόνα όπλα που χρησιμοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυτά που αντλεί από τον χώρο της διπλωματίας.”
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ουσιαστικά επανέφερε πρόταση του Σχεδίου Ανάν που μετά βδελυγμίας καταδίκασε ο κυπριακός ελληνισμός. Αφού αν τo 2004, είχε υιοθετηθεί το σχέδιο Ανάν, η Τουρκία θα επετύγχανε την αποστρατικοποίηση του Κυπριακού κράτους….Μόνο που σε αυτή τη φάση που η Τουρκία εμμένει στην αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών στο Αιγαίο ο συμψηφισμός αυτός είναι επώδυνος και ακόμη πιο επικίνδυνος , ενώ η πρόταση εμφανώς είναι πιο ενισχυμένη καθώς διακυβεύεται ο αφοπλισμός Αιγαίου.
dimpenews.com