Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Δεν άρεσε στους Ισραηλινούς στρατηγούς η αγορά των ρωσικών αρμάτων μάχης από την Αίγυπτο



Στο Τελ Αβίβ, άκουσαν με ανησυχία τις πληροφορίες σχετικά με τον εκσυγχρονισμό μεγάλης κλίμακας των αρμάτων μάχης που σχεδίασε το Κάιρο με τη Μόσχα. 
Στους Ισραηλινούς στρατηγούς δεν άρεσε η προοπτική της Αιγύπτου να αποκτήσει 500 ρωσικά τανκ T-90MS, γράφει η Israel Defense.
Πηγές από το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίζονται ότι εάν πρόκειται για μια πραγματική συμφωνία, είναι ένα πολύ ανησυχητικό μήνυμα για το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το κείμενο σημειώνει ότι το Υπουργείο Άμυνας και Στρατιωτικής Βιομηχανίας της Αιγύπτου έχει υπογράψει σύμβαση με την Dzerzhinsky Uralvagonzavod (UVZ) [ στα ρωσικά: АО «Научно-производственная корпорация «Уралвагонзавод» имени Ф. Э. Дзержинского»],  (η UVZ,  είναι μέρος της κρατικής Rostec), για τη συναρμολόγηση 500 αρμάτων μάχης T-90MS. 


Κατασκευή εργοστασίου στην Αίγυπτο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού  συμπλέγματος, η UVZ θα δημιουργήσει εργοστάσιο συναρμολόγησης στρατιωτικών οχημάτων στην Αίγυπτο. Ταυτόχρονα, δεν θα υπάρξει πλήρης παραγωγή του προϊόντος στην Αίγυπτο.


Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου, στρατηγός Καμέλ αλ Ουαζίρ, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι η χώρα του έχει συνάψει συμφωνία με τους Ρώσους σχετικά με την οργάνωση της παραγωγής 400-500 αρμάτων μάχης T-90MS στην αιγυπτιακή επικράτεια.

https://www.echedoros-a.gr/2020/06/blog-post_832.html