Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Αυτή η σιωπηρή διαρκής γενοκτονία είναι αόρατη στα μάτια της Δύσης



Η Γκάντα Σαμπατίν, 46 ετών, πυροβολήθηκε θανάσιμα από Ισραηλινούς στρατιώτες την περασμένη Κυριακή. 

Μητέρα έξι παιδιών, χήρα, σχεδόν τυφλή. Η Γκάντα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από Ισραηλινούς στρατιώτες. Αλλά αυτό δεν είναι έγκλημα. Είναι άλλη μια μέρα στην Παλαιστίνη.
Η χήρα, μητέρα έξι παιδιών και σχεδόν τυφλή περπατούσε κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο. Πλησίασε τόσο το φυλάκιο που κρίθηκε «ύποπτο» και χωρίς προειδοποίηση δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Αλλά αυτό δεν είναι έγκλημα… αλλά μια ακόμα ημέρα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa έγραψε: «Σήμερα οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις σκότωσαν μια Παλαιστίνια. Την πυροβόλησαν ενώ προσπαθούσε να περάσει ένα στρατιωτικό φυλάκιο, κοντά στο χωριό Χουσάν, δυτικά της Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη». Ήταν άοπλη.

Διακομίστηκε με Ι.Χ. σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά. Η Γκάντα Σαμπατίν είχε χάσει πολύ αίμα. Η μερική απώλεια όρασης της 46χρονης μητέρας ήταν γνωστή. Έβλεπε ελάχιστα με το ένα μάτι και ήταν τελείως τυφλή από το άλλο. Τυφλό ήταν και το χτύπημα που δέχθηκε. Τυφλή παραμένει η Δύση στον ακήρυχτο πόλεμο που συνεχίζεται στα παλαιστινιακά εδάφη. Οι συγκρίσεις με την Ουκρανία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αναπόφευκτες.

«Τι μίσος κατοικοεδρεύει στις καρδιές αυτών των εγκληματιών;», αναρωτιέται ένα χρήστης στο Twitter.

Ακόμα πιο σπαρακτική είναι η στιγμή που τα έξι παιδιά της Γκάντα ενημερώνονται για τον θάνατο της μητέρας τους.

Το σκίτσο που δημοσιεύουμε ως φόρο τιμής στην Γκάντα και τα έξι ορφανά της αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Palestine TV στο Facebook.

Και η απορία της ημέρας προς τα διεθνή ΜΜΕ; Γιατί αγνοούνται τελείως οι θάνατοι των Παλαιστινίων;