Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Τελεσίγραφο Ρωσίας στο Ισραήλ: Η Μόσχα απείλησε με ρωσικά όπλα σε Χαμάς-Χεζμπολάχ λόγω Ουκρανίας- Ρήξη Πούτιν-Μπένετ! -Vid-


Βαθαίνει η κρίση Ρωσίας-Ισραήλ με την Μόσχα να στέλνει τελεσίγραφο και να απειλεί ευθέως την ισραηλινή ηγεσία με αντίποινα μέσω Χαμάς και Χεζμπολάχ αν προμηθεύσει την Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Ισραήλ επιδεινώνονται συνεχώς. Ισραηλινοί αναλυτές μιλούν για ανύπαρκτες πλέον σχέσεις Πούτιν και Μπένετ.


Η νέα σοβαρή αυτή ρωσική προειδοποίηση έρχεται μετά το διάβημα προς το Ισραήλ όπου η Μόσχα έκανε λόγο για “την μεγαλύτερη κατοχή στη μεταπολεμική παγκόσμια ιστορία” αναφερόμενη στο Παλαιστινιακό Ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε πως έχει προηγηθεί και επιστολή Β.Πούτιν στον ισραηλινό πρωθυπουργό, Ν.Μπένετ, με την οποία ζητά την επιστροφή της Αυλής του Αλεξάνδρου και της Εκκλησίας υπό ρωσικό έλεγχο.

Η κρίση θα ενταθεί περαιτέρω καθώς οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως υπάρχουν ισραηλινοί εκπαιδευτές και ισραηλινά όπλα στην Ουκρανία. Είναι ορατό το ενδεχόμενο οι πρόσφατες αναταραχές στο Ισραήλ και οι επιθέσεις της Χαμάς να είναι “απάντηση” Ρωσίας και Τουρκίας στο Ισραήλ.Ρώσος πρέσβης: Θα «ανταποκριθούμε ανάλογα»

Ο Ρώσος πρέσβης στο Ισραήλ, Ανατόλυ Βικτόροφ, προειδοποίησε ευθέως τον ισραηλινό πρωθυπουργό,B. Gantz, να μην προχωρήσει σε καμία αποστολή πολεμικού υλικού στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ρώσος πρέσβης προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα “απαντήσει ανάλογα”.


Μιλώντας στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο πρεσβευτής Ανατόλυ Βικτόροφ ρωτήθηκε για την ανακοίνωση του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας το οποίο ανέφερε ότι το Ισραήλ θα παράσχει στην Ουκρανία κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Το γραφείο του ισραηλινού υπουργού Άμυνας, B. Gantz, τόνισε ότι ο εξοπλισμός θα πάει στις ουκρανικές δυνάμεις διάσωσης και ιατρικές δυνάμεις και όχι στον στρατό. Παρόλ’ αυτά, αυτό δεν ικανοποίησε την Μόσχα.

Η Μόσχα απείλησε με εξοπλισμό Χεζμπολάχ και Χαμάς

«Ελέγχουμε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες και θα απαντήσουμε ανάλογα εάν επιβεβαιωθούν» είπε ο Βικτόροφ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Ο Ρώσος διπλωμάτης συνέχισε προσθέτοντας ότι:

«Μέχρι χθες δεν υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με την προμήθεια ή την αναμενόμενη παράδοση ισραηλινών όπλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε ό,τι με αφορά, γνωρίζω ότι έγιναν επανειλημμένες εκκλήσεις στις ισραηλινές αρχές για προμήθεια εξοπλισμού όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη».


Πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα εξετάσει περαιτέρω το θέμα για να το επαληθεύσει και να λάβει αντίποινα.

Ποια θα είναι τα αντίποινα και η “ανάλογη απάντηση”. Εξοπλισμός Χαμάς και Χεζμπολάχ.

Συνεπώς η εμφάνιση μαχητών της Χαμάς με MANPDADS 9K32 Strela-2, ήταν απλά ένα πρώτο μήνυμα. Έρχεται κλιμάκωση στην περιοχή

Στέλνει εκπαιδευτές και εξοπλισμό το Ισραήλ

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ, την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, ενημέρωσε τον Ουκρανό ομόλογό του, Άλκι Ρούζνικοφ, για την απόφαση του Ισραήλ να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μια μονάδα ισραηλινών εμπειρογνωμόνων που προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση δραστηριοποιείται επί του παρόντος στο ουκρανικό έδαφος για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και εθνικιστικών Ταγμάτων.


Η κίνηση αυτή του Μπένι Γκαντζ σηματοδοτεί μια αλλαγή πολιτικής για το Ισραήλ. Υπενθυμίζουμε ότι ο ισραηλινός ΥΠΕΞ, Yair Lapid, κατηγόρησε ευθέως την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό όπλο Matador

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, εντοπίστηκαν δυνάμεις του Αζόφ να χρησιμοποιούν το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador.

Σε βίντεο, που δημοσιεύτηκε από το τάγμα Αζόφ, ένας μαχητής φαίνεται να βάλλει με ένα αντιαρματικό όπλο τύπου MATADOR κατά ανδρών του ρωσικού στρατού.

Το MATADOR, γνωστό στις ευρωπαϊκές αγορές και ως RGW 90, είναι ένας μη κατευθυνόμενος εκτοξευτής αντιαρματικών πυραύλων μικρής εμβέλειας που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή κρατική αμυντική εταιρεία RAFAEL Advanced Defense Systems, τις ένοπλες δυνάμεις της Σιγκαπούρης και την Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας Άμυνας καθώς και τη γερμανική αμυντική εταιρεία Dynamit Nobel.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης, το MATADOR αναπτύχθηκε για τους περιορισμένους χώρους των περιβαλλόντων αστικού πολέμου και είναι ικανό να διεισδύσει στην άμυνα των περισσότερων APC και ελαφρών αρμάτων μάχης.

Το όπλο έχει μια κεφαλή «διπλής ικανότητας» με λειτουργία καθυστέρησης δράσης που έχει σχεδιαστεί για να “δημιουργεί” εξόδους σε κτίρια. Κατά τις μάχες σε αστικά περιβάλλοντα, η ικανότητα αποφυγής εισόδου από πόρτες και παράθυρα μπορεί να σημαίνει αποφυγή ενέδρων ή παγίδων.


Το όπλο είναι «από τα ελαφρύτερα στην κατηγορία του», σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης και εξαιρετικά ευέλικτο. Το MATADOR έχει μέγιστη αποτελεσματική εμβέλεια 500 μέτρων.

Δείτε το βίντεο


Ισραηλινός αξιωματούχος: Ο Μπένετ δεν έχει πλέον επαφή με Πούτιν!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δεν έχει επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και δεν διαδραματίζει ηγετικό ρόλο για να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Washington Post τη Δευτέρα, ο Μάικλ Χέρτζογκ, πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, είπε ότι ο Μπένετ «δεν ηγείται» των προσπαθειών για τη μεσολάβηση της κρίσης.


Ο Χέρτζογκ είπε ότι διαφωνεί με τους ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ ήταν ουδέτερος παίκτης στη σύγκρουση, λέγοντας: «Από την αρχή αυτού του πολέμου, το Ισραήλ δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι ενάντια στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία».
Βλέπουν μέτωπο και από την Συρία…

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν «ορισμένοι περιορισμοί» σε αυτή τη θέση. Το Ισραήλ ανησυχεί ότι η Μόσχα μπορεί να τερματίσει το “ελεύθερο δράσης” στην Συρία.

«Δεδομένου ότι συχνά αναλαμβάνουμε δράση εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων στη Συρία και στην περιοχή, είναι κρίσιμο για εμάς να διατηρήσουμε αυτή την ελευθερία δράσης», είπε ο Χέρτζογκ.

Τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας και τα μαχητικά της Ρωσίας στη Συρία σήμαιναν ότι η Μόσχα θα μπορούσαν να «διαταράξουν» την εκστρατεία, «αυτός είναι ο περιορισμός που έχουμε», πρόσθεσε.