Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ο ''μακρυχέρης'' του ΝΑΤΟ κα της Ε.Ε ξεχειλίζει απο Δημοκρατία


 Τουρκία μόνο μήνα Μάρτιο: 281 περιστατικά βασανιστηρίων, 25 γυναικοκτονίες, 118 εργαζόμενοι πέθαναν εν ώρα εργασίας

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Σεζγκίν Τανρικουλού, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία για τον μήνα Μάρτιο.

Σύμφωνα με την έκθεση, 281 περιστατικά βασανιστηρίων και κακής μεταχείρισης σημειώθηκαν στη χώρα τον Μάρτιο, 51 από τα οποία συνέβησαν σε φυλακές, ανέφερε το διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο T24.

Περίπου 118 εργαζόμενοι πέθαναν στην εργασία τους, ενώ 25 γυναίκες πέθαναν σε γυναικοκτονίες και πέντε άνθρωποι πέθαναν στις φυλακές τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση με τίτλο «Έκθεση για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μαρτίου 2022».

Περίπου 23 άτομα συνελήφθησαν επειδή εξέφρασαν τις απόψεις τους, συμπεριλαμβανομένων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση, τρεις δημοσιογράφοι δέχθηκαν επιθέσεις τον περασμένο μήνα, τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και επτά δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης για δημοσιεύματά τους.

Η Αστυνομία παρενέβη κατά 43 διαδηλώσεων τον περασμένο μήνα, συλλαμβάνοντας 813 άτομα για συμμετοχή σε αυτές. Επτά άτομα κρίθηκαν ένοχοι από τα δικαστήρια για χρήση του δικαιώματός τους να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις.

https://www.tribune.gr/world/news/article/812733/toyrkia-mono-mina-martio-281-peristatika-vasanistirion-25-gynaikoktonies-118-ergazomenoi-pethanan-en-ora-ergasias.html