Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε την καταστροφή δύο ουκρανικών συστημάτων S-300 -Vid-


 Επιπλέον, ένας εκτοξευτής τακτικών πυραύλων Tochka-U και ένας σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου καταστράφηκαν, πρόσθεσε το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν δύο ουκρανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δήλωσε ο στρατηγός Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

«Δύο ουκρανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, ένας εκτοξευτής τακτικών πυραύλων Tochka-U και ένας σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου καταστράφηκαν στην περιοχή του οικισμού Μπαρβένκοβο», είπε.

Ο Konashenkov μίλησε για τις επιτυχίες της επιχειρησιακής-τακτικής και της στρατιωτικής αεροπορίας, η οποία κατάφερε να καταστρέψει 87 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.


Νωρίτερα, ο ανταποκριτής της Zvezda, Vladislav Kustov, έδειξε πώς ρωσικά ελικόπτερα καλύπτουν νηοπομπές εξοπλισμού από αέρος στην περιοχή μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.


Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Στόχος του είναι η προστασία του πληθυσμού του Ντονμπάς, η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζοποίηση της Ουκρανίας.


Υλικό που ετοίμασαν: Andrey Arkadiev, Nikolay Baranov