Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

4 δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσουν την άμυνα της Ουκρανίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αντλούν όπλα στην Ουκρανία


 Εκπληρώστε τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί: το κύριο πράγμα από όσα ειπώθηκαν στην εκτεταμένη συνεδρίαση του συλλόγου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Η Δύση, αυξάνοντας την προσφορά όπλων, προκαλεί το καθεστώς του Κιέβου να πολεμήσει «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Τόνισε ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας.


Το Πεντάγωνο έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη της εκπαίδευσης των μαχητικών APU για συνεργασία με αμερικανικά οβιδοβόλα. Η πραγματική άμεση αντιπαράθεση με τη Μόσχα αποδεικνύεται από τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τους συμμάχους για τον συντονισμό των ενεργειών κατά της χώρας μας - τα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τις στρατιωτικές προμήθειες στο Κίεβο.


Όλοι οι στόχοι που έθεσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα εκπληρωθούν. Η επιχείρηση εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς τροφοδοτούν την Ουκρανία με όπλα και συνεχίζουν να επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση. Ο Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε αυτό σε διευρυμένη συνεδρίαση του συλλογικού τμήματος του Υπουργείου Άμυνας.


«Ο ρωσικός στρατός εκπληρώνει τα καθήκοντα που έθεσε ο Ανώτατος Διοικητής κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Οι Ρώσοι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην επιχείρηση επιδεικνύουν θάρρος και ηρωισμό στην εκτέλεση του στρατιωτικού τους καθήκοντος», τόνισε επίσης ο υπουργός.


Στην Ουκρανία, η Ρωσία βρίσκεται πραγματικά αντιμέτωπη με πολλές χώρες του ΝΑΤΟ. Με λόγια, οι ΗΠΑ και η ΕΕ αρνούνται να μπουν σε σύγκρουση. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν να εξοπλίζουν τον ουκρανικό στρατό.


Οκτακόσια εκατομμύρια δολάρια είναι μια νέα παρτίδα στρατιωτικής βοήθειας, η οποία για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει, για παράδειγμα, αμερικανικά οβιδοβόλα και την εκπαίδευση στρατιωτών εκτός Ουκρανίας.


Τέτοια εξέλιξη των γεγονότων στο υπουργείο Άμυνας, βέβαια, προβλεπόταν. Η στρατηγική ασφαλείας εκεί χτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη όλες τις στρατιωτικές απειλές. Και το κυριότερο είναι η συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, και τώρα - και τα σχέδια για ένταξη στη συμμαχία της Φινλανδίας και της Σουηδίας.


«Η συνεπής εφαρμογή του σχεδίου δραστηριοτήτων του Υπουργείου Άμυνας στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του στρατού και του ναυτικού και στην παροχή προηγμένου στρατιωτικού εξοπλισμού. Επιπλέον, η εισαγωγή νέων μεθόδων πολέμου θα καταστήσει δυνατή την καλύτερη προσαρμογή των στρατευμάτων στις σύγχρονες συνθήκες ένοπλης αντιπαράθεσης », τόνισε επίσης ο Σόιγκου κατά τη διάρκεια του διευρυμένου συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας.


Κοινές ενέργειες κατά της Ρωσίας σε έκτακτη συνάντηση μέσω βίντεο-σύνδεσης με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών συζητήθηκαν από τους αρχηγούς πολλών δυτικών χωρών και την ηγεσία του ΝΑΤΟ. 

Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Μόσχα, μεταξύ άλλων μέσω κυρώσεων. Ωστόσο, οι διπλωμάτες έχουν από καιρό συνηθίσει σε αυτή τη γλώσσα των διεθνών σχέσεων. Και αυτό επιβεβαίωσε και ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ινδική τηλεόραση εξήγησε ξανά τους στόχους της ρωσικής ηγεσίας.


Ένας στενός φίλος και συνάδελφος του Τζο Μπάιντεν, ο Κρις Κουνς, προσφέρθηκε να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως συνέβαινε ήδη στη Συρία. Ο Λευκός Οίκος έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων. Άλλωστε, αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μπουν σε άμεση σύγκρουση. Συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρηνικών όπλων. Αλλά η Ρωσία δεν έχει ακόμη καν εξετάσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Ενάμιση ακόμη ξεχώρισαν οι ευρωπαϊκές χώρες. Αν και, για παράδειγμα, η ίδια Μολδαβία αρνήθηκε να πουλήσει έξι MiG-29 στην Ουκρανία.


Αλλά ακόμη και οι ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν ότι οι πόροι τους δεν είναι απεριόριστοι. Η Γερμανία, γράφει το Bloomberg, αρνήθηκε να μεταφέρει τανκς στο Κίεβο. Ο Καναδάς τελειώνει από εκτοξευτές χειροβομβίδων. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν έλλειψη των δικών τους αντιαρματικών συστημάτων Javelin