Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Σοβιετικά σχέδια και όπλα του ΝΑΤΟ: πλάνα με τρόπαια των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από μια κατεχόμενη ουκρανική αποθήκη -Vid-


Δημοσιεύτηκαν πλάνα όπλων από την ουκρανική αποθήκη, που κατέλαβαν Ρώσοι στρατιώτες.

© Βίντεο: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας © Φωτογραφία: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Διαβάστε μας στο:

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα από όπλα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Πολλά αντικείμενα εγκαταλείφθηκαν βιαστικά από τις εθνικιστικές μονάδες της Ουκρανίας κατά την υποχώρησή τους στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.


Μεταξύ των οπλισμένων όπλων υπάρχουν τόσο σοβιετικά μοντέλα όσο και σύγχρονα δείγματα κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων και φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από χώρες του ΝΑΤΟ. Συνολικά, περίπου χίλια τεμάχια όπλων διαφόρων ονοματολογιών και πυρομαχικά για αυτούς βρέθηκαν στην αποθήκη πεδίου που κατέλαβε ο Ρώσος στρατός.


«Κυρίως πρόκειται για σοβιετικά όπλα, επίσης Javelin, όπλα NLAW, δείγματα γερμανικής κατασκευής αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων, σοβιετικούς πυραύλους εξαγωγικού τύπου, διάφορα φορητά όπλα ξένης κατασκευής. Αυτή τη στιγμή, οι κατευθυνόμενοι αντιαρματικοί πύραυλοι από χώρες του ΝΑΤΟ εισάγονται συχνότερα», δήλωσε ο Maxim, επικεφαλής της αποθήκης εξοπλισμών.


Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να προμηθεύσει την Ουκρανία με βαρέα όπλα. Η προμήθεια όπλων στο Κίεβο χαρακτηρίστηκε επείγον και σημαντικό καθήκον για την ΕΕ. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε ότι η μεταφορά του ΝΑΤΟ με φορτία μάχης θα θεωρηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι.




++