Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται με το καταδρομικό και έτσι πρέπει να γίνει


Το βύθισαν μόνοι τους οι Ρώσοι αφανίζοντας τ΄αποδεικτικά στοιχεία (άφησαν να συμβεί) ώστε να μην επιχαίρει ο αντίπαλος ότι το έπληξε-βύθισε! Το Υπ. Άμυνας Ρωσίας αναφέρει ότι το καταδρομικό Moskva τελικά βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκιση του στο λιμάνι!

Το καταδρομικό Moskva του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο υπέστη «σοβαρές ζημιές» μετά την έκρηξη πυρομαχικών και επακόλουθη πυρκαγιά, όπως είπε προηγουμένως το Υπουργείο Άμυνας, βυθίστηκε ενώ ρυμουλκούνταν κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Το πυραυλικό καταδρομικό Moskva βυθίζεται κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας

Το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του, δηλαδή την αντοχή του στην κλίση και την ικανότητά του να διατηρεί την ισορροπία του, αναφέρει το TASS επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

“Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού πυραύλων Moskva στο λιμάνι προορισμού( βλ. Σεβαστούπολη), λόγω ζημιάς στο κύτος του πλοίου κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς και έκρηξης πυρομαχικών, το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του. Το πλοίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας”, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Όλο το πλήρωμα του καταδρομικού εκκενώθηκε από τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκονται στην περιοχή.

Η φωτιά στο καταδρομικό Moskva εκδηλώθηκε τη νύχτα της 14ης Απριλίου. Η τοποθεσία του συμβάντος δεν έχει αποκαλυφθεί. Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα της έκρηξης των πυρομαχικών. Έπρεπε να διαπιστωθεί η αιτία της πυρκαγιάς.


Το υπουργείο δήλωνε νωρίτερα ότι ο κύριος πυραυλικός οπλισμός του πλοίου δεν είχε υποστεί ζημιά, το καταδρομικό παρέμεινε στην επιφάνεια και το πλήρωμα εκκενώθηκε. Στη συνέχεια ελέγχθηκε η εστία της φωτιάς και έγιναν ενέργειες για τη μεταφορά του σκάφους στο λιμάνι.pravda 15/4/21


Το ρωσικό καταδρομικό Moskva βυθίστηκε ενώ ρυμουλκούνταν στη Σεβαστούπολη. Είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά που ακολούθησε έκρηξη ή το αντίστροφο. Οι αναφορές είναι αντιφατικές.


Οι Βρετανοί θεωρούν ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την καταστροφή. Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, το πλοίο καταστράφηκε από δύο πυραύλους Neptune ουκρανικής κατασκευής με αναβαθμίσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.


Το βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο Conqueror κατάφερε να τορπιλίσει και να βυθίσει το αμερικανικής κατασκευής αργεντίνικο καταδρομικό, ARA General Belgrano, κατά τη διάρκεια του πολέμου των Φώκλαντ στις 2 Μαΐου 1982. Η Sun έγραψε τότε στην πρώτη σελίδα: «Gotcha» (σας καταλάβαμε).voltairenet


Απρόσμενη η εξέλιξη όλα χρήζουν εξηγήσεων καθώς ως το βράδυ της 14ης Απριλίου 22 Ρωσία και Αμερικάνικο Πεντάγωνο διαμηνύουν: Το καταδρομικό «Moskva»,είναι αξιόπλοο και φθάνει στη Σεβαστούπολη. Η πυρκαγιά έσβησε, δεν έχει ρήγμα, δεν έχει υποστεί ζημιά ο κύριος πυραυλικός οπλισμός. Το πλήρωμα είναι ασφαλές. Υπέστη σοβαρές ζημιές από έκρηξη και πυρκαγιά στα πυρομαχικά του που η Μόσχα λέει ότι ήταν ατυχηματικής μορφής!


Τι άλλαξε δραματικά τη φορά των πραγμάτων. Σε αυτό τον πόλεμο πληροφοριών σε εμπόλεμη κατάσταση όλα είναι πιθανά και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν.


Ρωσία, ΗΠΑ ισχυρίζονταν πως το πλοίο μετακινούνταν ασφαλώς προς Σεβαστούπολη. Οι Ουκρανοί διατείνονται πως το χτύπησαν.. Οι ΗΠΑ αποδεδειγμένα μέσω δορυφόρων και όχι μόνο παρακολουθούν καρέ καρέ τα τεκταινόμενα..

Αν υποθέσουμε ότι όλες οι πληροφορίες από όλες τις πλευρές ήταν ορθές ως τη στιγμή της βύθισης μόνο μια εκδοχή μπορεί να τη δικαιολογήσει….Οι Ρώσοι έχοντας επίγνωση ότι το πλοίο επλήγη και για το κύρος και για το γόητρό τους αφού είναι η εμβληματική ναυαρχίδα τους στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας άφησαν να αφανιστεί ουσιαστικά το βύθισαν ώστε ο αντίπαλος να μη έχει αποδεικτικά στοιχεία κι επιχαίρει ότι το βύθισε αυτός! Δεν το .. πήρε ο άνεμος .. όσα παίρνει ο άνεμος.

dimpenews.com