Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Πρόεδρος ρωσικής Δούμας: «Η Ουκρανία να θεωρείται εφεξής “κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας”»


«H Oυκρανία σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ρώσων δημοσιογράφων»

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, δήλωσε σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου πώς «η Ουκρανία θα πρέπει να θεωρείται εφεξής “κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας”».

«Και μάλιστα, υπεύθυνος γι’ αυτό», όπως τόνισε, «είναι ο Ουκρανός ηγέτης, Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

«Μετά την έναρξη ενός πολέμου εναντίον του λαού της, η Ουκρανία επιτίθεται τώρα κατά αμάχων», υποστήριξε ο Βιτσισλάβ Βολόντιν, επικεφαλής της ρωσικής Κάτω Βουλής, σε δηλώσεις του που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο «Tass».

«H Oυκρανία σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ρώσων δημοσιογράφων», προσθέτει.

Ο πρόεδρος της Δούμας υπογράμμισε επίσης ότι, όσοι σχεδιάζουν να «σκοτώσουν Ρώσους δημοσιογράφους πρέπει να τιμωρηθούν» αναφερόμενος στη σύλληψη αρκετών ατόμων στη Μόσχα που κατηγορούνται ότι σκόπευαν να δολοφονήσουν τον διάσημο Ρώσο τηλεπαρουσιαστή, Βλαντιμίρ Σολοβιόφ

Πρόκειται για δημοσιογράφο, φερέφωνο του Πούτιν, ο οποίος σε εκπομπή που μεταδόθηκε από την ρωσική κρατική τηλεόραση με αφορμή την βύθιση της ναυαρχίδας «Moskva» στη Μαύρη Θάλασσα, είχε εκτοξεύσει πυρά κατά του Πολεμικού Ναυτικού που δεν κατάφερε να εμποδίσει την βύθισή του.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/918161_proedros-rosikis-doymas-i-oykrania-na-theoreitai-efexis-kratos