Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Στην Μαριούπολη πολεμάμε εναντίον ξένων δυνάμεων – Ακούσαμε 6 τουλάχιστον διαφορετικές γλώσσες»


 

«Κρύβονται μέσα στο Azovstal»

Στη Μαριούπολη, βρίσκεται ένας σημαντικός αριθμός ξένων μισθοφόρων που προέρχεται από τουλάχιστον έξι χώρες όπως ανακοίνωσε o επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Τα αποτελέσματα των ραδιοφωνικών υποκλοπών δείχνουν ότι, εκτός από τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ και τα υπολείμματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων , υπάρχει σημαντικός αριθμός ξένων μισθοφόρων στις κατεχόμενες περιοχές της πόλης. Οι ραδιοφωνικές συνομιλίες, εκτός από τα ουκρανικά και τα ρωσικά, διεξάγονται σε άλλες έξι, κυρίως ευρωπαϊκές, ξένες γλώσσες», είπε ο Κονασένκοφ.

Ο υποστράτηγος τόνισε επίσης ότι η πόλη θα απελευθερωθεί από τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και τις μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την προηγούμενη μέρα έγινε γνωστό ότι στη Μαριούπολη βρέθηκαν ίχνη ξένων μισθοφόρων . Αυτά τα σημάδια αποκαλύφθηκαν ως μέρος των σαρώσεων από τον τσετσένικο στρατό των αστικών περιοχών στις οποίες βρισκόταν προηγουμένως ο ουκρανικός στρατός.

Αυτό εξηγεί την ιδιαίτερη ανησυχία των Δυτικών καθώς φοβούνται σύλληψη και αιχμαλωσία στελεχών τους τα οποία αυτή την στιγμή έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο βιομηχανικό συγκρότημα Azovstal.

Ρωσικοί λογαριασμοί στο Twitter, υποστηρίζουν ότι αιχμαλωτίστηκε στην Μαριούπολη κατά την μάχη του εργοστασίου Azovstal ο «τριάστερος» Αμερικανός στρατηγός Roger L.Clutier Jr, ο οποίος συντόνιζε την ουκρανική αντίσταση.

O συγκεκριμένος ήταν επικεφαλής των Αμερικανών εκπαιδευτών στο εκπαιδευτικό κέντρο του Yavoriv κοντά στο Λβιβ, το οποίο ισοπεδώθηκε από τους Ρώσους πριν τρεις εβδομάδες.

Να σημειώσουμε ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ διαψεύδουν το γεγονός. 

Kάτι τέτοιο οι Ρώσοι θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν υπέρ τους και να παρουσιάσουν τον πραγματικό ρόλο των Δυτικών για την έναρξη αυτής της πολεμικής κρίσης και μένει να φανεί εν τέλει αν έχουν δίκιο ή όχι.

Σημειώνεται ότι ο Έντουαρντ Μπασούριν, εκπρόσωπος της λαϊκής πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ – DPR, ανακοίνωσε ότι οι κύριες μάχες στο κεντρικό τμήμα της Μαριούπολης είχαν ολοκληρωθεί . 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετακινήθηκαν στο λιμάνι της πόλης και στο έδαφος της βιομηχανικής ζώνης ‘Azovstal’.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/rosiko-ypam-stin-marioupoli-polemame-enantion-ksenon-dynameon-akousame-6-toulaxiston-diaforetikes-glosses/