Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Ρώσος γερουσιαστής: «Όταν ξεκινήσουν οι δίκες θα δουν όλοι την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»



«Ερευνάται η συμμετοχή στις μάχες ξένων δυνάμεων ήδη»

Τελικά ίσως οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία είναι πιο πολύπλοκες από όσο κάποιος μπορεί να φανταστεί και γι αυτό η ρωσική πλευρά πλέον έχει επιλέξει να μιλά με σκληρή γλώσσα απέναντι σε ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ καθώς βλέπει ότι η εμπλοκή τους δεν είναι μόνο στην αποστολή πολεμικού υλικού αλλά και στην αποστολή “εθελοντών” κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Αντρέι Κλίμοφ , μέλος της Ρωσικής Κυβερνητικής Γερουσίας, αναφέρθηκε για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι στρατιωτικό προσωπικό των χωρών της συμμαχίας ΝΑΤΟ συνελήφθη, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες. 

Από την πλευρά της, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι διερευνά τα γεγονότα της παρουσίας μαχητών της Γαλλικής Λεγεώνας στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων στο πλαίσιο ποινικής υπόθεσης για τη συμμετοχή μισθοφόρων στη διεξαγωγή ειδική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία.


Στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ περικυκλώθηκαν και αιχμαλωτίστηκαν αναφέρει και το avia.pro.

Στο έδαφος της Ουκρανίας αιχμαλωτίστηκαν στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ, ενώ σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Στόλτενμπεργκ, «δεν συμμετέχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».


Ο ακριβής αριθμός των στρατιωτών του ΝΑΤΟ που συνελήφθησαν δεν έχει ακόμη δοθεί, ωστόσο, αν κρίνουμε από ανεπίσημα στοιχεία, μπορούμε να μιλήσουμε για δεκάδες ενεργό στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ.

«Έχουμε ήδη αιχμαλώτους από το στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ, θα τα δείξουμε όλα αυτά όταν διεξάγουμε δίκες και όλος ο κόσμος θα δει τι πραγματικά συνέβη», δήλωσε ο Αντρέι Κλίμοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής της Ενωμένης Ρωσίας.

https://www.defencenet.gr/amyna/enoples-sygkroyseis/917971_rosos-geroysiastis-otan-xekinisoyn-oi-dikes-tha-doyn-oloi-tin