Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Βίντεο: Σύμβουλος του Κ.Σβαμπ λέει στον Κ.Μητσοτάκη ότι «πρέπει να χακάρουμε και να ελέγξουμε τους ανθρώπους»



Ένα απίστευτο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας της τελευταίες ώρες, στο οποίο βλέπουμε τον συγγραφέα, ιστορικό και σύμβουλο του Κλάους Σβαμπ, Γιουβάλ Νόα Χαράρι, να λέει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για… χακάρισμα ανθρώπων!
«Το κλειδί είναι η δυνατότητα να χακάρουμε τους ανθρώπους, αυτό δεν υπήρχε στην ιστορία, υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση για να χακάρουμε λογαριασμούς και υπολογιστές αλλά η μεγάλη επανάσταση είναι η αναδυόμενη ικανότητα να χακάρουμε ανθρώπους να έχουμε αρκετά δεδομένα για τους ανθρώπους και να τους ελέγξουμε και να τους καταλάβουμε τους ανθρώπους καλύτερα απ’ ότι αυτοί τον ίδιο τον εαυτό τους.

Και όταν καταφέρουμε να τα ελέγξουμε όλα αυτά μπορείς να τους ελέγξεις απολύτως και αυτό είναι κάτι που η δημοκρατία και καμία άλλη κοινωνία ποτέ δεν είχε να αντιμετωπίσει γιατί ήταν αδύνατο σε όλη την ιστορία», λέει αρχικά ο Χαράρι και προσθέτει:

«Αυτό υποβιβάζει τις παραδοσιακές μας ιδέες για την δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία γιατί δημοκρατία σημαίνει ανοιχτή επιλογή για κάθε άτομο και εμείς ξέρουμε ότι κανένας δεν μπορεί να καθοδηγήσει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο.


Είναι όπως η οικονομία που λέμε “ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”, αυτό λένε οι κυβερνήσεις ότι ο “πολίτης έχει πάντα δίκιο”, τώρα που όμως οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να χακάρουν τους ανθρώπους δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ελεύθερη βούληση».


Να σημειώσουμε ότι ο Γ.Ν.Χαράρι είναι γνωστός για τις απόψεις του, όμως στο συγκεκριμένο βίντεο τον βλέπουμε να μιλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη.
Δείτε το βίντεο: