Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ο πύραυλος Iskander χτυπά με σφάλμα μόλις ενός μέτρου -Vid-



 Ακρίβεια έως ένα μέτρο: πώς εκτοξεύονται τα Iskander σε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία

Ένα από τα θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε από πυραύλους του ρωσικού συγκροτήματος Iskander.

 Έχουν μεγάλη εμβέλεια και εξαιρετική ικανότητα να ξεπερνούν τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Αυτό επιτρέπει στα Iskander να χρησιμοποιηθούν για ακριβή χτυπήματα κατά ιδιαίτερα σημαντικών εχθρικών στρατιωτικών στόχων.

Ποτέ δεν μένουν ακίνητοι για πολύ. Το χρονικό διάστημα για την κίνηση των Iskander κρατείται μυστικό. Οι συντεταγμένες κατά μήκος των οποίων κινούνται οι υπολογισμοί διατηρούνται επίσης με απόλυτη εχεμύθεια. Η καθημερινή εργασία ρουτίνας των πληρωμάτων είναι ακριβή.


Η κίνηση είναι τόσο σημαντικό στοιχείο στη δουλειά των Iskander που ο πύραυλος φορτώνεται σε μια τοποθεσία και εκτοξεύεται σε άλλη. Επιπλέον, τα πληρώματα συχνά δεν γνωρίζουν τις συντεταγμένες του στόχου μέχρι την τελευταία στιγμή.


Ως αποτέλεσμα, το αρχηγείο διοίκησης καταστράφηκε. Και μαζί του εκατό αγωνιστές. Ο πύραυλος Iskander χτυπά με σφάλμα μόλις ενός μέτρου. Πετά σε απόσταση έως και 500 χιλιομέτρων και η ταχύτητά του είναι πάνω από δύο ανά δευτερόλεπτο. Δηλαδή, από τη στιγμή της εκτόξευσης μέχρι την άφιξη, ακόμη και στα πιο μακρινά σύνορα, δεν θα περάσουν περισσότερα από τρεισήμισι λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, το συγκρότημα πρέπει να αλλάξει θέση για να μην γίνει αντιληπτό από τον εχθρό.


Αυτός ο ένας υπολογισμός την περασμένη εβδομάδα έπληξε δέκα αντικείμενα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι ρουκέτες λένε ότι η εκτόξευση σε καιρό ειρήνης είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για έναν ειδικό. Και τώρα στέλνουν αρκετούς πυραύλους στον ουρανό κατά διαστήματα ανά ώρα. Μέρα και νύχτα.


Στα τέλη Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα πληρώματα των συγκροτημάτων Iskander κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυραύλων και πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Ντόνετσκ. Μαζί με το Caliber και το Kinzhal, αυτά τα συγκροτήματα παρέχουν στα ρωσικά στρατεύματα συντριπτική υπεροχή σε ισχύ κρούσης

Υπουργείο Ρωσικής Άμυνας

Υλικό που ετοίμασαν οι: Victoria Ivashechkina, Vladislav Kustov, Nikolai Baranov