Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έκαναν αεραπόβαση στην πρώην πολωνική πόλη Λβιβ! - Ψάχνουν τους νεοναζί


Μια εντυπωσιακή κίνηση έκαναν οι Ρώσοι, καθώς ρωσικά στρατεύματα έκαναν αεραπόβαση στην πρώην πολωνική πόλη Λβιβ το πρωί του Σαββάτου.

Πρόκειται για μια πόλη η οποία άνηκε στην Πολωνία επί πολλά χρόνια και μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πέρασε στην Σοβιετική Ένωση, ενώ βρίσκεται στην δυτική Ουκρανία.

Είναι μια πόλη στην οποία μόλις το 10-15% είναι Ρωσόφωνοι, ενώ αν και εδώ και ημέρες οι Ρώσοι την βομβάρδιζαν, κανείς δεν περίμενε ότι θα κάνουν απόβαση.

Να σημειωθεί ότι το Λβιβ είναι η κοιτίδα του «Δεξιού Τομέα», ο οποίος έκανε τα εγκλήματα σε Οδησσό, Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ το 2014 και εκεί είχε εκτυλιχθεί μέρος του μεγαλύτερου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος. Ουκρανοί ναζί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, είχαν βασανίσει και δολοφονήσει χιλιάδες Εβραίους, Γυναίκες και παιδιά, ακόμα και στη μέση του δρόμου.

Αυτή η κίνηση της Ρωσίας δείχνει ότι έχει έναν και μόνο στόχο: Να «καθαρίσει» την Ουκρανία από τους νεοναζί που σκορπούσαν επί χρόνια το θάνατο.

Παράλληλα πληροφορίες θέλουν τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι να βρίσκεται στο Λβιβ, την πόλη που του είχε υποδείξει η CIA ως «καταφύγιο» πριν ξεκινήσει η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.Ο δήμαρχος του Λβιβ, Αντρέι Σαντοβόι, ήταν αυτός που ανακοίνωσε ότι το πρωί του Σαββάτου ρωσικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στην περιοχή.

«Στην περιοχή Μπρόντι στις 9 το πρωί, ρωσικά στρατεύματα προσγειώθηκαν με 3 ελικόπτερα. Περίπου 60 άτομα. Τα στρατεύματά μας αντέδρασαν. Τώρα υποχωρούν προς το δάσος στην περιοχή Levyatyn. Οι ένοπλες δυνάμεις δίνουν μια άξια απόκρουση στον κατακτητή! Εμείς κρατούν την κατάσταση υπό έλεγχο», είπε ο δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται πως στο Λβιβ έχουν μεταφερθεί οι περισσότερες διπλωματικές αποστολές που δεν έφυγαν από την χώρα αλλά απομακρύνθηκαν από το Κίεβο.

 

 

 

 

 https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/1061009_oykrania-rosika-strateymata-apovivastikan-sto-lviv-vinteo