Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Β.Πούτιν: «Αδιαπραγμάτευτα τα ρωσικά εθνικά συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας»

 

O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Αμερικανού ομόλογού του Τζο Μπάιντεν, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς τις ΗΠΑ, πως είναι υπέρ της «διπλωματικές λύσης» αλλά τα ρωσικά εθνικά συμφέροντα είναι «αδιαπραγμάτευτα».

Συνεπώς η όποια βάση για διάλογο ξεκινάει από αυτό το σημείο.

Γιατί και οι Δυτικοί λένε πως θέλουν «διάλογο» αλλά εννοούν να αφήσει η Μόσχα τα εθνικά της συμφέροντα στην άκρη και να διαπραγματευτεί εκ του μηδενός με την Δύση και ότι... πάρει.

«Η χώρα μας είναι πάντα ανοικτή στον άμεσο και ειλικρινή διάλογο για την εξεύρεση διπλωματικών λύσεων στα πιο περίπλοκα προβλήματα. Ωστόσο, τα συμφέροντά μας και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτα», τόνισε ο Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα με την ευκαιρία της ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας.

Σημειώνεται ότι η Δύση και ειδικότερα η Γερμανία προχώρησαν στο «πάγωμα» του Nord Stream 2 μία κίνηση άνευ λογικής η οποία θα διαλύσει οικονομικά τους Ευρωπαίους πολίτες που όχι μόνο δεν θα μπορούν να ζεστάνουν τα «κόκαλά» τους αλλά θα έχουν και προβλήματα διαβίωσης-επιβίωσης καθώς με τις τιμές των καυσίμων να ανεβαίνουν στο Θεό, ανεβαίνουν και οι τιμές στα τρόφιμα και σε όλα τα προϊόντα.

Αυτό που κατάφερε ο κύριος Μπάιντεν με την πολιτική του στην Ουκρανία, ήταν να πτωχοποιήσει μέσα σε λίγους μήνες τους πολίτες της ΕΕ με την ελπίδα ότι θα αντικαταστήσει το φθηνό ρωσικό αέριο με το πανάκριβο αμερικανικό σχιστολιθικό υγροποιημένο αέριο LNG.

Το απίστευτο σε όλα αυτά είναι ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες αγνοώντας τα συμφέροντα των χωρών τους και των πολιτών τους ακολουθάνε τον Αμερικανό πρόεδρο, στηρίζοντας τα δικά τους συμφέροντα!

Κάποτε αυτό θα πρέπει να εξηγηθεί... εκτενώς.

Η Γερμανία έγινε οικονομική υπερδύναμη λόγω της οξυδέρκειας του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ και της κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού Nord Stream I.

Tότε έφτασε το φθηνό ρωσικό αέριο στην Γερμανία και μπόρεσε να τροφοδοτήσει την βιομηχανίας της η οποία έγινε... ανταγωνιστική και συνεπώς ευημερούσα.

Αυτός ήταν και ο σκοπός της κατασκευής του Nord Stream II. Να προσφέρει τις απαιτούμενες επιπλέον ποσότητες.

Αν ο αγωγός λειτουργούσε κανονικά, οι τιμές του φυσικού αερίου θα ήταν αισθητά χαμηλότερες.

Τώρα αντιθέτως, με την κρίση που η Δύση δημιουργεί στην Ουκρανία, οι τιμές υπερπολλαπλασιάζονται και θα το πληρώσουν οι μόνιμοι «χαμένοι», οι πολίτες και ιδιαίτερα οι Έλληνες πολίτες, καθώς η Ελλάδα δεν παράγει φυσικό αέριο και αγοράζει καύσιμα από το εξωτερικό.

Λίγο νωρίτερα ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ανατόλι Αντόνοφ, προειδοποίησε τη Δύση λέγοντας ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα πλήξουν τις παγκόσμιες αγορές αλλά δεν θα αλλάξουν την εξωτερική πολιτική της Μόσχας.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/916365_bpoytin-adiapragmateyta-ta-rosika-ethnika-symferonta-kai-i