Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Γκάφα από το Bloomberg: Δημοσίευσε ότι η Ρωσία δήθεν «εισέβαλε» στην Ουκρανία - Η δημόσια συγγνώμη


Σε γκάφα μεγατόνων υπέπεσε, την Παρασκευή (04/02), το δίκτυο του Bloomberg καθώς Δημοσίευσε ότι η Ρωσία δήθεν «εισέβαλε» στην Ουκρανία και έτσι αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Το Bloomberg δημοσίευσε, την Παρασκευή (04/02), έναν τίτλο σχετικά με ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία αλλά, στη συνέχεια, παραδέχτηκε το λάθος του και τον αφαίρεσε.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση το Bloomberg ανέφερε: «Ετοιμάζουμε τίτλους για πολλά σενάρια και ο τίτλος "Η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία" δημοσιεύτηκε κατά λάθος γύρω στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα), σήμερα (04/02), στον ιστότοπό μας. Λυπούμαστε βαθύτατα για το λάθος. Ο τίτλος έχει αφαιρεθεί και διερευνούμε την αιτία».

Το Κίεβο και τα κράτη της Δύσης εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχία για την υποτιθέμενη αύξηση των «επιθετικών ενεργειών» από τη Ρωσία κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τέτοιες κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν απειλεί κανέναν και δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε κανέναν, και οι ισχυρισμοί για «ρωσική επιθετικότητα» χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να τοποθετηθεί περισσότερος στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

 Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει σημειώσει ότι οι δηλώσεις των Δυτικών για «ρωσική επιθετικότητα» και τη δυνατότητα να βοηθηθεί το Κίεβο να αμυνθεί εναντίον της είναι ταυτόχρονα γελοίες και επικίνδυνες. Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα εντός της επικράτειάς της και κατά τη διακριτική της ευχέρεια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν και δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν.

https://sputniknews.gr/20220205/gkafa-apo-to-bloomberg-dimosieyse-oti-i-rosia-dithen-eisevale-stin-oykrania-i-dimosia-syggnomi-23414434.html