Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Βρήκαν τα αντιαρματικά Javelin και NLAW οι Ρώσοι


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των μαχών, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων, που παραδόθηκαν από δυτικές χώρες στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες.

Οι δυνάμεις του DPR και του LPR συνεχίζουν να προελαύνουν στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με την υποστήριξη πυρών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, τα στρατεύματα των λαϊκών δημοκρατιών του Donbass, ειδικότερα, κατάφεραν να καταλάβουν αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Javelin. Αυτό ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, καταλήφθηκε μεγάλος αριθμός όπλων που παραδόθηκαν από δυτικές χώρες στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ των τροπαίων είναι τα αμερικανικά αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Javelin και το βρετανικό NLAW», είπε.

Σημειώνεται επίσης ότι η ομάδα στρατευμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ μπόρεσε να προχωρήσει σε βάθος 21 χιλιομέτρων και να καταλάβει το χωριό Τρεχιζμπένκα. Επιπλέον, οι σχηματισμοί και οι στρατιωτικές μονάδες του DPR κατάφεραν να διαπεράσουν τις προετοιμασμένες άμυνες των εθνικών ταγμάτων, να προχωρήσουν έως και 25 χιλιόμετρα και να φτάσουν στο Volnovakha, πρόσθεσε ο Konashenkov.

Την προηγούμενη μέρα, στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας, ανακοίνωσε την έναρξη μιας ειδικής επιχείρησης για την προστασία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ. Ο Ρώσος ηγέτης κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει τα όπλα. Τόνισε επίσης ότι η ευθύνη για πιθανή αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση ​​του καθεστώτος του Κιέβου.

Σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες πληροφοριών, εγκαταστάσεις Grad MLRS αναπτύχθηκαν στην πλατεία Σεφτσένκο στην ουκρανική πρωτεύουσα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι το γεγονός ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί κατοικημένες περιοχές του Κιέβου για να καλύψει τις θέσεις πυροβολικού του είναι έγκλημα πολέμου. https://tvzvezda.ru/