Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Λουκασένκο: Σε περίπτωση πολέμου με την Ουκρανία, η Λευκορωσία θα απαντήσει από κοινού με τη Ρωσία


 Η Λευκορωσία και η Ρωσική Ομοσπονδία θα δώσουν κοινή απάντηση εάν το Κίεβο ξεκινήσει πόλεμο κατά του Ντονμπάς, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε αποκλειστική συνέντευξη του στο κανάλι του YouTube ‘Σολοβίοφ Ζωντανά’  /“Соловьёв LIVE” . 

Ένα απόσπασμα της συνομιλίας προβλήθηκε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia-1 και στην πλατφόρμα «Σμοτρίμ», όπως δημοσιεύει το RIA Novosti. 

Μία από τις ερωτήσεις αφορούσε πώς θα συμπεριφερόταν ο στρατός της Λευκορωσίας εάν οι ουκρανικές αρχές αποφάσιζαν να χρησιμοποιήσουν βία κατά του Ντονμπάς .

«Ακριβώς όπως η Ρωσία», απάντησε ο Λουκασένκο σε αυτήν.

Σε μια διευκρινιστική ερώτηση εάν αυτή θα ήταν μια κοινή απάντηση Λευκορωσίας και Ρωσίας , είπε: «Φυσικά».

Την ίδια στιγμή, ο Λουκασένκο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ωθούν το Κίεβο σε πόλεμο. Κατά τη γνώμη του, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν συμπεριφέρεται σωστά σε αυτή την κατάσταση.

«Το υποστηρίζω. Τραβήξαμε «κόκκινες γραμμές». Πάτησε στην «κόκκινη γραμμή» - να το καταλάβεις!, συνέχισε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Όταν ρωτήθηκε εάν μια πυραυλική επίθεση στο έδαφος της Ουκρανίας θα μπορούσε να είναι  η απάντηση, δήλωσε χαρακτηριστικά «όχι μόνο».

«Αφού τραβήξαμε μια κόκκινη γραμμή. Τότε γιατί την τραβήξαμε; Για να μην περάσει κανείς», τόνισε ο Λουκασένκο.

Ωστόσο, ο Λευκορώσος πρόεδρος πιστεύει ότι σε περίπτωση πολέμου με την Ουκρανία, δεν θα υπάρξει μεγάλος πόλεμος στην Ευρώπη, γιατί «ζούμε πολύ άνετα».

«Ως εκ τούτου, καταλαβαίνουν ότι είναι μάταιο να πολεμούν μαζί μας, κυρίως με τη Ρωσία. Δεν μιλάμε για κάποιο είδος πυρηνικών ή άλλων όπλων. Αλλά είναι καλύτερα να μην μας αγγίζουν. Μην μας αγγίζετε», τόνισε ο Λουκασένκο.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


https://www.echedoros-a.gr/2022/02/blog-post_71.html