Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ο ρωσικός στρατός μοιράζει φαγητό σε Ουκρανούς στρατιώτες στο Φιδονήσι - Βίντεο


Ο ρωσικός στρατός μοιράζει φαγητό σε Ουκρανούς στρατιώτες στο Φιδονήσι. Νωρίτερα ο Ζελένσκι υποστήριζε πως «όλοι πέθαναν».
Ο ρωσικός στρατός μοίρασε φαγητό στους Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στο Φιδονήσι και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριζε πως «όλοι πέθαναν».
Στη δημοσιότητα έρχεται και βίντεο -το οποίο κοινοποίησε η Ρωσία- των Ουκρανών συνοριοφυλάκων που παραδόθηκαν και λαμβάνουν το φαγητό.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σε βίντεό του έλεγε πως όλοι οι στρατιώτες σκοτώθηκαν και υποσχέθηκε να τους απονέμει τον τίτλο του «Ήρωα της Ουκρανίας».
Από πλευράς του, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε πως 82 Ουκρανοί στρατιώτες από το νησί παραδόθηκαν οικειοθελώς.
Επίσης, υπέγραψαν γραπτή συγκατάθεση με την οποία αρνούνται να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες και θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους στο εγγύς μέλλον.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Φιδονήσι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.02.2022
Κλιμάκωση στο Ντονμπάς
Στόλος της Μαύρης Θάλασσας: 82 Ουκρανοί συνοριοφύλακες που παραδόθηκαν μεταφέρονται στη Σεβαστούπολη
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
https://sputniknews.gr/20220226/o-rosikos-stratos-moirazei-fagito-se-oykranoys-stratiotes-sto-fidonisi---vinteo-24488906.html