Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Λουγκάνσκ: Κατερρίφθησαν δύο ουκρανικά Su-24 και Bayraktar TB2 που πετούσαν πάνω από το έδαφος της περιοχής


 Κατερρίφθησαν δύο ουκρανικά Su-24 που πετούσαν πάνω από το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκανσκ.

Δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-24 που πετούσαν πάνω από το έδαφος ανακοίνωσε ότι κατέρριψε η πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, τα αεροσκάφη κατερρίφθησαν κοντά στους οικισμούς Σμελόε και Στεπόβογιε.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, κατερρίφθησαν ακόμα δύο αεροσκάφη Bayraktar TB2 κοντά στην πόλη Σχιάστια.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά στρατιωτική επιχείρηση στις περιοχές του Λουγκάνσκ, στοχεύοντας μόνο στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τονίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν οι πολίτες. Ωστόσο, κάλεσε τους κατοίκους στις περιοχές κοντά στη γραμμή επαφής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Καπνοί στα νοτιοανατολικά προάστια του Κιέβου, όπου υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα -

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα πως η Ρωσία προχωρά σε ειδική επιχείρηση στο Ντονμπάς για την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση» της Ουκρανίας, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο πως δεν έχει κανένα πλάνο για κατάκτηση της χώρας.

Σημειώνεται ότι χθες, υπήρξε αίτημα από τις Λαϊκές Δημοκρατίες των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ για ρωσική βοήθεια.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία είχε κλιμακωθεί, καθώς οι επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στο Ντονμπάς οδήγησαν σε εκκένωση της περιοχή, με τους πολίτες να κατευθύνονται προς τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, σε διάγγελμά του σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην απόφαση αναγνώρισης των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

«Είναι αδύνατο να δεις ό,τι γίνεται εκεί (σ.σ. στο Ντονμπάς) χωρίς συμπόνια. Ήταν απλώς αδύνατο να τα αντέξεις όλα αυτά, ήταν απαραίτητο να σταματήσει αμέσως αυτός ο εφιάλτης, η γενοκτονία ενάντια σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν εκεί, που βασίζονται μόνο στη Ρωσία, ελπίζουν μόνο σε εμάς» ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ήταν αυτές οι φιλοδοξίες, αυτά τα αισθήματα και ο πόνος των ανθρώπων που έγιναν για εμάς το κύριο κίνητρο για να λάβουμε αποφάσεις για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών στο Ντονμπάς» τόνισε ακόμα ο Ρώσος πρόεδρος.

https://sputniknews.gr/20220224/loygkansk-katerrifthisan-dyo-oykranika-su-24-poy-petoysan-pano-apo-to-edafos-tis-periohis-24348480.html