Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Πασαρέλα πυραύλων απο τον στρατάρχη Πούτιν


Ο ρωσικός στρατός εκτοξεύει πυραύλους Kinzhal, YarsICBM, Kalibr και Zircon κατά τη διάρκεια ασκήσεων

Το υπερηχητικό σύστημα πυραύλων κρουζ Kh-47M2 Kinzhal είναι ένα από τα πολλά υπερηχητικά όπλα που ανέπτυξε η Ρωσία στα τέλη της δεκαετίας του 2010 σε μια προσπάθεια διατήρησης της παγκόσμιας στρατηγικής σταθερότητας εν μέσω των προσπαθειών των ΗΠΑ να χτίσουν αντιπυραυλική ασπίδα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις ασκήσεις του Σαββάτου, οι οποίες περιλάμβαναν την επιτυχή εκτόξευση πυραύλων κρουζ Kinzhal από αεροσκάφη MiG-31 και πυραύλων Kalibr και Zircon που εκτοξεύτηκαν από πολεμικά πλοία και υποβρύχια του Στόλου της Βόρειας και της Μαύρης Θάλασσας εναντίον θαλάσσιων και επίγειων στόχων.

Επιπλέον, ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ προς την περιοχή Κούρα στην Καμτσάτκα, πάνω από 5.800 χιλιόμετρα μακριά.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε το πράσινο φως για τις ασκήσεις, μιλώντας στον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ και άλλους διοικητές από κέντρο διοίκησης στο Κρεμλίνο μαζί με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν η Ρωσική Αεροδιαστημική Δύναμη, μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, τα Στρατηγικά στρατεύματα πυραύλων, και ο Στόλος της Βόρειας και της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι ασκήσεις είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων και επέτρεψαν ελέγχους των στρατιωτικών οργάνων διοίκησης και ελέγχου, πληρωμάτων εκτόξευσης, πληρωμάτων πολεμικών πλοίων και στρατηγικών βομβαρδιστικών, καθώς και την αξιοπιστία των όπλων στρατηγικών πυρηνικών και μη πυρηνικών δυνάμεων.

https://sputniknews.gr/20220219/o-rosikos-stratos-ektoxeyei-pyrayloys-kinzhal-yarsicbm-kalibr-kai-zircon-kata-ti-diarkeia-askiseon-24119422.html