Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Μαρίνα Βήχου: Θα στραφώ νομικά κατά παντός υπευθύνου για την εσκεμμένη εγκληματική παράλειψη χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων στον Τάκη Διαμαντή


Τη νομική οδό θα ακολουθήσει η σύζυγος του δημοσιογράφου Τάκη Διαμαντή, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στον τρίτο όροφο της ΕΣΗΕΑ,
 παρουσία του καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα και του δικηγόρου Δημήτρη Μπελαντή.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου υποστήριξε ότι θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου για την εσκεμμένη εγκληματική παράλειψη χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων στον άνδρα της -ο οποίος μπήκε στο νοσοκομείο την τέταρτη ημέρα μετά τα πρώτα συμπτώματα- καθώς και σε όσους ήταν συμβατοί και δεν τους χορηγήθηκαν.


Νωρίτερα, είχε ήδη περιγράψει αναλυτικά τα στάδια νοσηλείας του συζύγου της: Τις πρώτες ημέρες στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Την τετράμηνη νοσηλεία του και την πρώτη πρώτη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Τις δέκα ημέρες στην κλινική αποκατάστασης και το δεύτερο εμπύρετο κύμα (λοίμωξη) και τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου υπέστη το τρίτο εμπύρετο κύμα.




Σε αυτό το σημείο, η κυρία Βήχου υποστήριξε ότι ο Τάκης Διαμαντής δεν πέθανε από τον κορωνοϊό, αλλά από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που κόλλησε εξαιτίας της νοσηλείας του. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του εμφάνισε και κατακλίσεις, λόγω της αδυναμίας του υγειονομικού προσωπικού να παρέχει την απαιτούμενη περίθαλψη σε όλους τους ασθενείς.


«Η ζωή του ήταν ένα βασανιστήριο», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας μάλιστα σύγκριση με τα βασανιστήρια που βίωναν στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου. «Οι επιστήμονες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης χρησιμοποιούσαν ανθρώπους για πειραματόζωα, αλλά εκεί τουλάχιστον τους... τελειώνανε στους θαλάμους αερίων, είτε με μία σφαίρα στο κεφάλι. Το να παλεύει κάποιος και να βασανίζεται επτά μήνες είναι κυριολεκτικά βασανιστήριο. Το χρωστάω στον Τάκη, το χρωστάω στους συνανθρώπους μου», πρόσθεσε.


Δημήτρης Κούβελας


Παίρνοντας τον λόγο ο καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας έκανε αναφορά σε όλα τα φάρμακα που υπάρχουν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα έχουν άδεια κυκλοφορίας, με το πρώτο στις 9 Νοεμβρίου 2020.


Ο κ. Κούβελας, μιλώντας γενικότερα για τη διαχείριση της πανδημίας, είπε πως στην Ελλάδα «ο καβγάς έγινε για τα κρεβάτια, για το πάπλωμα», ωστόσο τόνισε πως κανείς δεν μίλησε για το προσωπικό που χρειάζονται για να στελεχωθούν αυτά τα κρεβάτια και συνέχισε λέγοντας ότι, και σε ράντζα να ήταν οι ασθενείς, αν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό θα σώζονταν.


Δημήτρης Μπελαντής


Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Δημήτρης Μπελαντής μίλησε για την πολιτική της κυβέρνησης που έχει στόχο να συγκαλύψει τις μεγάλες ελλείψεις στο σύστημα υγείας μέσω ενός συστήματος πόλωσης και διχασμού της κοινωνίας μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.


Ακολούθως, αναφέρθηκε στα πολλά σοβαρά νομικά ζητήματα στη διαχείριση της πανδημίας. Εδώ έχουμε το θέμα της προσφορότητας και της αναλογικότητας, είπε, και συνέχισε πως το θέμα της προσφορότητας έχει να κάνει με το αν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι πρόσφορος για τον περιορισμό της πανδημίας, ενώ η αναλογικότητα με το ηπιότερο δυνατό μέτρο για το μέγιστο αποτέλεσμα. «Για να σκοτώσουμε ένα έντομο δεν χρησιμοποιούμε κανόνι. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει θέμα δυσαναλόγων μέτρων που παραβιάζουν, προσβάλλουν τα συνταγματικά δικαιώματα», επισήμανε.

Η συνέντευξη Τύπου:

 

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος Τάκης Διαμαντής έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τον Covid. Εισήλθε στο νοσοκομείο την 4η ημέρα από τη στιγμή που νόσησε και πολέμησε 7,5 ολόκληρους μήνες με τον ιό. Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου και διασωληνώθηκε, παρέμεινε για 4,5 μήνες. Εκεί υπέστη την πρώτη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Στη συνέχεια, και αφού το ξεπέρασε, μετέβη σε κλινική αποκατάστασης. Εκεί υπέστη το δεύτερο εμπύρετο κύμα (λοίμωξη). Έπειτα εισήλθε στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου υπέστη το τρίτο εμπύρετο κύμα, το οποίο ήταν καθοριστικό για την πορεία της υγείας του. Τελικά, δεν άντεξε.

Παρακολουθήστε τη δήλωση της Μαρίνας Βήχου:

 

 

Παρακολουθήστε τη δήλωση του Δημήτρη Κούβελα:

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, 17:37


https://www.zougla.gr/greece/article/live-1986224