Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Μεντβέντεφ: Η Μόσχα δεν αποκλείει να κρατικοποιήσει δυτικά περιουσιακά στοιχεία

 

Η Ρωσία θα απαντήσει στην κατάσχεση κεφαλαίων Ρώσων πολιτών και εταιρειών στο εξωτερικό

με την κατάσχεση κεφαλαίων πολιτών και ξένων εταιρειών στη Ρωσία, ανέφερε το Σάββατο ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, μετέδωσε το Reuters.

Η Μόσχα δεν αποκλείει να κρατικοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες «μη φιλικές δικαιοδοσίες», ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως η επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί έως ότου εκπληρωθούν οι στόχοι που έθεσε ο πρόεδρος Πούτιν.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν χθες Παρασκευή κυρώσεις σε βάρος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλων Ρώσων αξιωματούχων: του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, η ΕΕ αποφάσισε να συμπεριλάβει στο δεύτερο πακέτο κυρώσεων τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

https://www.tribune.gr/world/news/article/805142/mentventef-i-moscha-den-apokleiei-na-kratikopoiisei-dytika-perioysiaka-stoicheia.html