Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Μαύρη σελίδα του Ελληνισμού! Την ίδια στιγμή που κινδυνεύουν Έλληνες στη Ουκρανία, προσκαλούν Πακιστανούς απο το Ισλαμαμπάντ! Κανένα σχέδιο για τους ομογενείς


«Χτύπησαν στο ψαχνό» οι νεοναζιστές του Κιέβου για να προκαλέσουν τους Ρώσους και σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς

Οι νεοναζιστές του Κιέβου «χτύπησαν στο ψαχνό» και σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς στο Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, δύο Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, από πυρά των Ουκρανών στρατιωτών.

Το επεισόδιο κρίνεται ως προκλητική ενέργεια των Ουκρανών έναντι των Ρώσων για να τους αναγκάσουν να απαντήσουν και να υπάρξει κλιμάκωση. 

Ο Νίκος Δένδιας θα απαιτήσει εξηγήσεις από τον Ουκρανό ομόλογό του, με τον οποίο έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικά μετά τη δολοφονία των δυο Ελλήνων.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου: 

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του DmytroKuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.


ΥΠΕΞ σε Έλληνες: Aποχωρήσετε από την Ουκρανία 


Συνεκλήθη σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω Υπουργείων.


Το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα.


Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.


Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου έχει μειωθεί στο απαραίτητο.


Παράλληλα θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/1057755_htypisan-sto-psahno-oi-neonazistes-toy-kievoy-gia-na