Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Ομάδα σαμποτέρ από την Ουκρανία προσπάθησε να περάσει στη Ρωσία και εξουδετερώθηκε

 
Τα ρωσικά σύνορα αποπειράθηκαν να διασχίσει ουκρανική ομάδα σαμποτέρ. Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Πέντε μέλη μιας ουκρανικής ομάδας σαμποτέρ σκοτώθηκαν από ρωσικά στρατεύματα και δυνάμεις συνοριοφυλάκων της FSB μετά από απόπειρα παράνομης διάβασης των συνόρων της Ρωσίας.

Αυτό ανακοίνωσε η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας, με το περιστατικό να φέρεται πως έλαβε χώρα στα σύνορα μεταξύ της Ουκρανίας και του Ροστόφ.

«Στο τμήμα των κρατικών συνόρων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Mityakinskaya, στην περιοχή του Ροστόφ, ένα συνοριακό απόσπασμα της FSB ανακάλυψε διείσδυση μιας ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης», ανέφερε η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια σε ανακοίνωσή της.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που ακολούθησε, δύο οχήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προσπάθησαν να παραλάβουν τους σαμποτέρ, αλλά καταστράφηκαν από δυνάμεις του ρωσικού στρατού που χρησιμοποίησαν αντιαρματικά όπλα, αφού πέρασαν τα σύνορα.

Τα ρωσικά στρατεύματα και οι συνοριοφύλακες δεν υπέστησαν απώλειες, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί γιατί η απόπειρα σύλληψης των σαμποτέρ κατέληξε σε αιματοχυσία.

Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό, ενώ νωρίτερα, ρωσικό συνοριακό φυλάκιο καταστράφηκε από βλήμα που εκτοξεύτηκε από το Κίεβο.

Σύμφωνα με το RT, φυλάκιο κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επλήγη από οβίδα που εκτοξεύτηκε από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της κατάστασης στις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς (των Ντονέτσκ και Λούγκανσκ), οι οποίες έχουν καταγράψει αυξημένους βομβαρδισμούς, με πυρά όλμων, σκοπευτές και σαμποτάζ από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι δύο αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές δημοκρατίες καλούν σε υπεράσπιση των εδαφών τους και ανακοίνωσαν την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού στη Ρωσία την Παρασκευή.

https://sputniknews.gr/20220221/oykranika-stratiotika-ohimata-prospathisan-na-perasoyn-ta-rosika-synora-kai-exolothreytikan-24178189.html