Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Στην κρατική Ντούμα της Ρωσίας απέσυραν το νομοσχέδιο για την καθιέρωση συστήματος κωδικών QR


 Η Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σκόπευε να καθιερώσει υποχρεωτικό σύστημα κωδικών QR για πρόσβαση σε δημόσιους χώρων, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών.

Ο «Interfax» ενημερώνει ότι στις 17 Ιανουαρίου του 2022, τα μέλη του Συμβουλίου της Κρατικής Ντούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με ομόφωνο ψήφισμα απέσυραν από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο για καθιέρωση του συστήματος κωδικών QR για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους.

Ο Πρόεδρος της Κρατικής Ντούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βιατσεσλάβ Βολόντιν, στο δικό του λογαριασμό στο κανάλι telegram, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του «για ανταπόκριση» και τόνισε ότι είναι σημαντικό να «ακούμε ο ένας τον άλλον», επειδή αυτό «θα επιτρέψει να αποφύγουμε λάθη και με βάση το διάλογο να διαμορφώνουμε ορθές αποφάσεις».   

Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για καθιέρωση συστήματος κωδικών QR στους δημόσιους χώρους είχε ψηφιστεί από την Κρατική Ντούμα στην πρώτη διαβούλευση, στις 16 Δεκεμβρίου του 2021. Μετά από αυτό, οι βουλευτές πρότειναν στην Κυβέρνηση να ενσωματώσει μια σειρά από τροπολογίες στο νομοσχέδιο, όπως παραδείγματος χάριν, να αναφέρονται όλες οι ιατρικές αντενδείξεις για τον εμβολιασμό και να επιτρέπεται ο εκκλησιασμός χωρίς κωδικούς QR.

Έλενα Κονσταντίνοβα

Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα


ΕΟΔ - Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

https://gr.pravoslavie.ru/143983.html