Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ζαχάροβα: Η «υστερία» του Λευκού Οίκου αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο


Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «υστερία» του Λευκού Οίκου, με αφορμή την αποστολή επιπλέον αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία, δήλωσε ότι η «υστερία» του Λευκού Οίκου ήταν πιο ενδεικτική από ποτέ.

Νωρίτερα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είπε ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να βλέπει σημάδια κλιμάκωσης της κρίσης γύρω από την Ουκρανία και μία φερόμενη ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα.

Επισήμανε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία θα μπορούσε να «επιτεθεί» στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Λίγο αργότερα, ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Λόιντ Όστιν, έδωσε εντολή για να σταλούν επιπλέον 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην Πολωνία, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν την επόμενη εβδομάδα.

«Ο "οδοστρωτήρας" της στρατιωτικο-πολιτικής μηχανής των ΗΠΑ είναι έτοιμος να ξαναπεράσει μέσα από τις ζωές των ανθρώπων. Όλος ο κόσμος βλέπει πως ο μιλιταρισμός και οι ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες εκθέτουν τους εαυτούς τους» τόνισε η Ζαχάροβα.

«Η "υστερία" του Λευκού Οίκου είναι πιο ενδεικτική από ποτέ. Οι Αγγλο-Σάξονες χρειάζονται έναν πόλεμο. Με οποιοδήποτε κόστος. Προβοκάτσιες, παραπληροφόρηση και απειλές είναι η αγαπημένη τους μέθοδος για να λύνουν τα προβλήματά τους» κατέληξε.

https://sputniknews.gr/20220211/zaharova-i-ysteria-toy-leykoy-oikoy-apodeiknyei-oti-oi-ipa-theloyn-polemo--23753584.html