Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ζαχάροβα: Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια - Τώρα η Ρωσία τον τερματίζει


 Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στο RT αναφέρει ότι η Δύση αγνοούσε επί 8 χρόνια μια «θάλασσα αίματος» στο Ντονμπάς.

«Και τώρα, και ενώ εξοπλίζει την Ουκρανία, ισχυρίζεται ότι η Μόσχα είναι ο επιτιθέμενος, ενώ παρενέβη για να τερματίσει τη σύγκρουση», αναφέρει η Μαρία Ζαχάροβα, επαναλαμβάνοντας στη συνέντευξή της τα όσα είπε ο πρόεδρος Πούτιν, περί των στόχων της επίθεσης (αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας).

«Ο Πούτιν διευκρίνισε ότι ο βασικός στόχος είναι να εμποδιστεί η κλιμάκωση του πολέμου, που διεξάγεται εδώ και οχτώ χρόνια, και τελικά να σταματήσει τον πόλεμο», σημειώνει.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ σε δημοψήφισμά τους προ 8 ετών, είχαν δηλώσει τη βούλησή τους να αποσχιστούν από τηυν Ουκρανία, ωστόσο τότε και η Μόσχα και η Δύση απέρριψαν το αίτημά τους.

«Αν η Ουκρανία ήθελε ειρήνη, όπως έλεγε ο Ζελένσκι, γιατί προμηθεύτηκαν όλα αυτά τα όπλα; Ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για επιθετικά όπλα. Ποιον μάχονταν; Τους δικούς τους ανθρώπους στη νοτιοανατολική Ουκρανία», σημείωσε.

Η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε επίσης ότι ένοπλες ομάδες στην Ουκρανία με ναζιστικά σύμβολα έχουν μεγάλη επιρροή στη χώρα.

«Επί χρόνια, τα δυτικά ΜΜΕ, που τόσο ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μέρη όπως το Νότιο Σουδάν και η Μιανμάρ, τηρούσε σιγή για όλο αυτό, αγνοώντας ότι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ντονμπάς - οι περισσότεροι από αυτούς πολίτες. Ενώ η Ρωσία τους έδινε ανθρωπιστική βοήθεια, το Κίεβο τους πολιορκούσε με το να κόβει τις εμπορικές οδούς, με οικονομικά μέσα, ακόμα και με αγαθά», καταλήγει.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/zaharoba-polemos-oykrania-8-hronia-rosia