Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

«Κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες»

«Κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες»

Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης των υπερδυνάμεων, με «δράστη» τον αμερικανό πρέσβη.

Ο πρέσβης Πάιατ σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία είναι αυτή που παραβιάζει την συμφωνία του Μινσκ, ενώ η Ουκρανία την τηρεί κανονικά.

Ο ισχυρισμός αυτός του πρέσβη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα. Με ανακοίνωσή της, η ρωσική πλευρά διαψεύδει τους ισχυρισμούς του αμερικανού πρέσβη, παραθέτοντας μάλιστα σχετικά στοιχεία. Υπάρχει όμως και η ανησυχητική διάσταση που επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του newsbreak.gr, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα κινδυνεύει να εμπλακεί σε μία περιπέτεια, χωρίς να έχει κανένα εθνικό όφελος. Αντίθετα εγκυμονεί τεράστιους εθνικός κίνδυνος.

Η ανακοίνωση γράφει τα ακόλουθα:

Κάποιοι θέλουν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες, που εξυπηρετούν τα σχέδιά τους για τον περιορισμό της Ρωσίας μέσω της δημιουργίας κρίσεων στα ρωσικά σύνορα.

Δηλώνουν ότι δήθεν «η Ουκρανία τήρησε τις δεσμεύσεις της υπό της Συμφωνίες του Μινσκ». Έχουν χάσει τελείως την επαφή τους με την πραγματικότητα.

Στις 31 Ιανουαρίου, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ουκρανίας Α.Ντανίλοφ δήλωσε:

💬 «Η εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ θα σήμαινε την καταστροφή της χώρας».

Ενώ και ο πρόεδρος Β.Ζελένσκι είχε πει ότι «οι Συμφωνίες του Μινσκ χρειάζονται όχι για την επίλυση της σύγκρουσης αλλά μόνο για τη διατήρηση των αντιρωσικών κυρώσεων».