Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Χάος στο Ντονμπάς: Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Ντονέτσκ – Αναφορές για βομβαρδισμούς στο Λουγκάνσκ


 Έκρυθμη η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία με ισχυρή έκρηξη να ακούγεται στο κέντρο του Ντονέτσκ και βομβαρδισμούς στο Λουγκάνσκ.

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως οδηγείται η κατάσταση στο Ντονμπάς, με ισχυρή έκρηξη να πραγματοποιείται στο κέντρο του Ντονέτσκ νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, εν μέσω φόβων για ουκρανική εισβολή.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, η έκρηξη σημειώθηκε σε κυβερνητικό κτίριο της Λαϊκής αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR).

Την ίδια στιγμή, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR), κάνει λόγο για βομβαρδισμούς από βαρύ ουκρανικό πυροβολικό στο χωριό Σανζαρόβκα.

Ο Λεονίντ Πασέτσνικ, επικεφαλής του Λουγκάνσκ, υπογράμμισε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να εισβάλει στο έδαφος της δημοκρατίας καλώντας σε αντίσταση ενώ διέταξε την εκκένωση της περιοχής, με τη Ρωσία να εμφανίζεται έτοιμη να δεχθεί τους κατοίκους.

«Για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων, καλώ τους κατοίκους της δημοκρατίας που δεν έχουν εντολές να είναι σε επιφυλακή και που δεν συμμετέχουν στην υποστήριξη της ζωής των κοινωνικών και πολιτικών υποδομών, να μεταβούν στη Ρωσική Ομοσπονδία το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε.

https://sputniknews.gr/20220218/ishyri-ekrixi-sto-ntonmpas-24082088.html