Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Όνειδος: Ούτε μία ανακοίνωση από την κυβέρνηση για τα Ίμια & τους αδικοχαμένους ήρωες στην επέτειο των 25χρόνων!


Πλήρης αφωνία επικρατεί από το πρωί στα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και στο Μαξίμου για την επέτειο των 25 χρόνων από τα Ίμια και τον χαμό των 3 ηρώων πιλότων του ελικοπτέρου ΠΝ21, 
του υποπλοίαρχου Χ. Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Π. Βλαχάκου και του αρχικελευστή Ε. Γιαλοψού.

Η κυβέρνηση η οποία σπεύδει να τοποθετηθεί για μία σειρά από άσχετα θέματα (πριν 3 ημέρες το ΥΠΕΞ καταδίκαζε μια επίθεση στην... Βαγδάτη), δεν αφιερώνει ούτε 1 γραμμή για να τιμήσει έστω και τυπικά τους πεσόντες ήρωες οι οποίοι προχώρησαν στην μέγιστη θυσία για την Ελλάδα.

Μάλιστα έχει δοθεί εντολή στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να «θάψουν» το θέμα, γι' αυτό και στα περισσότερα δεν υπάρχει καμία αναφορά.


Ο λόγος είναι φυσικά ότι στην κυβέρνηση δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους Τούρκους με τους οποίους διαπραγματεύονται αυτές τις ημέρες την παράδοση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, των χωρικών υδάτων, του εναερίου χώρου, ακόμα και την αποστρατικοποίηση των νησιών.

Η σημερινή «αφωνία» της ελληνικής κυβέρνησης είναι μία ματιά στο μέλλον της Ελλάδας αν επικρατήσουν οι «φωνές» μεταξύ των οποίων και του πρωθυπουργού οι οποίοι θέλουν πλήρη υποταγή στις τουρκικές απαιτήσεις, που θα σημάνει την δορυφοροποίηση και φιλανδοποίηση της χώρας.


Όσοι Έλληνες σκοτώθηκαν από τους Τούρκους θα «σβηστούν» από την ιστορία όπως επιχειρείται να γίνει τώρα με Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψού, ενώ όσοι καλούν σε αντίσταση στις τουρκικές απαιτήσεις θα λοιδορούνται ως «φασίστες» και «υπερεθνικιστές που θέλουν πόλεμο».

Ακόμα και η Επανάσταση θα «νερωθεί» και οι ήρωες του '21 θα «αποκαθηλωθούν» με διάφορες προφάσεις, όπως άλλωστε ήδη επιχειρείται από την επιτροπή που υποτίθεται συστάθηκε για να τους τιμήσει.