Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Η Σουηδία δεν πληρώνει την Pfizer μέχρι αυτή να δεσμευθεί πόσες δόσεις περιέχει 1 φιαλίδιο.Κολοκυθιά με τις δόσεις. Αιχμές για κερδοσκοπία…

 

Αιχμές για κερδοσκοπία της Pfizer από τη Σουηδία…

Η Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ανέστειλε την πληρωμή για τις παραγγελίες της για εμβόλια COFID-19 της Pfizer, εν αναμονή διευκρίνισης του ποσού των διαθέσιμων δόσεων σε κάθε φιαλίδιο, ανέφερε την Τρίτη η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.

Η Σουηδία ερευνά πόσες δόσεις του εμβολίου μπορούν πραγματικά να ληφθούν αφού η Pfizer χρεώνει για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο και όχι πέντε όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Σουηδία θέλει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Pfizer να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τον αριθμό των δόσεων σε κάθε φιαλίδιο.

“Εν τω μεταξύ, είπαμε στην εταιρεία ότι πρέπει να αναβάλουμε την πληρωμή λογαριασμών έως ότου λάβουμε διευκρινίσεις”, δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Anders Tegnell στο Dagens Nyheter.

Το σουηδικό παράρτημα της Pfizer αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Pfizer συμφώνησαν αρχικά ότι κάθε φιαλίδιο περιείχε πέντε δόσεις, αλλά από τότε κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι έξι δόσεις μπορούν να εξαχθούν χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη σύριγγα.

“Αυτό είναι απαράδεκτο. Εάν μια χώρα μπορεί να εξαγάγει μόνο πέντε δόσεις ανά φιαλίδιο, τότε λαμβάνει λιγότερες δόσεις στην ίδια τιμή”, δήλωσε στην εφημερίδα ο Σουηδός συντονιστής εμβολίων Richard Bergstrom.

Εκπρόσωπος της Σουηδικής Υπηρεσίας Υγείας, η οποία χειρίζεται λογαριασμούς που σχετίζονται με αγορές εμβολίων, είπε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει αμέσως το άρθρο της Dagens Nyheter.Reuters


dimpenews.com