Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Ξεκινούν τεστ κορωνοϊού στο Νηπιαγωγείο Ξυλοκάστρου -Ξεσηκώθηκαν οι γονείς



Ανάστατοι είναι οι γονείς και κηδεμόνες παιδιών που φιλοξενούνται στις σχολικές δομές του δήμου Ξυλοκάστρου

μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ότι κλιμάκια θα βρίσκονται στην περιοχή από αύριο 27 Ιανουαρίου προκειμένου να υποβάλλουν τα παιδάκια του νηπιαγωγείου σε τεστ κορωνοϊού.
Μάλιστα ως προκάλυμμά για τις ενέργειας του ΕΟΔΥ ζητήθηκε από του κηδεμόνες των παιδιών να υπογράψουν βεβαίωση επιτρέποντας στους ”άγνωστους ειδικούς” να προχωρήσουν στην εξέταση των ανήλικων παιδιών, χωρίς την παρουσία των γονέων τους.
Οι κηδεμόνες των παιδιών επικοινώνησαν με το ηλεκτρονικό περιοδικό ΓΟΝΕΙΣ αποστέλλοντας της σχετικές βεβαιώσεις που τους δόθηκαν σήμερα.
Επισημαίνω ότι τόσο η εξέταση όσο και η διενέργεια τεστ σε ανήλικα παιδιά εντός του σχολικού χώρου είναι παράνομη και δεν επιτρέπεται χωρίς την έγκριση των γονιών τους αλλά και χωρίς την φυσική παρουσία των ιδίων κατά την ώρα εξέτασης των παιδιών τους σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ 251/2015 ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

https://korinthostv.gr/2021/01/27/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3/