Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά Ισλάμ: «Δεν είναι θρησκεία είναι πολιτικό κόμμα - Οι μουσουλμάνοι θέλουν να εξαπλωθούν»


 Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος σε μία -τώρα τελευταία- σπάνια τοποθέτηση Έλληνα κληρικού για τον μουσουλμανισμό, 

σε εκπομπή για την Επανάσταση του 1821, μίλησε για το Ισλάμ δηλώνοντας πως δεν είναι θρησκεία αλλά ουσιαστικά ένα πολιτικό κόμμα, μία πολιτική επιδίωξη που θέλει να εξαπλωθεί και οι άνθρωποι του είναι άνθρωποι του πολέμου.

«Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξις». 

«Είναι οι άνθρωποι του πολέμου, της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή σχολιάζοντας την άλωση της Πόλης. 

O προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στον κομβικό ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία στον εθνικό αγώνα για την ελευθερία. 

Ο κ. Ιερώνυμος περιέγραψε περιστατικά που αφορούν τον Αθανάσιο Διάκο και μίλησε για τους κληρικούς που συμμετείχαν στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Εξήγησε ακόμα γιατί υπήρχαν σταυροί σε όλες τις σημαίες της Επανάστασης και πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε κανένα σημαδάκι επαναστάσεως που δεν ξεκίνησε από κάποιον κληρικό».

Η Ελλάδα βιώνει αυτή τη στιγμή μία πρωτοφανή αλλοίωση του πληθυσμού της από ισλαμιστές παράνομους μετανάστες που εισέρχονται κατά χιλιάδες στην χώρα. Σύμφωνα με έρευνα, το 2050 τουλάχιστον το 10% των κατοίκων της Ελλάδας θα είναι μουσουλμάνοι.

https://www.pronews.gr/thriskeia/elladiki-ekklisia/954140_arhiepiskopos-ieronymos-kata-islam-den-einai-thriskeia-einai